дом Политика Бойко Борисов: Когато опонентите се отчаят, вадят темата „Пеевски“

Бойко Борисов: Когато опонентите се отчаят, вадят темата „Пеевски“

0
ДЯЛ
Бойко Борисов. Снимка: МС

Бях упрекнат в орташка връзка с Пеевски. Когато те се отчаят, вадят тази тема. ДПС е партия, която има почетен председател и председател. И етническата карта е нещо, с което никой не трябва да си играе, особено с ДПС и Ердоган заедно. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се появи изненадващо на седмичния брифинг на НОЩ днес.
„Който не е добре запознат с историята, с Възродителния процес, моля да бъде по-внимателен в изказа си“, прикани премиерът. „Започнал съм да печеля изборите мажоритарно, не знам какъв е бил Ердоган тогава, за да кажат, че аз съм му протежето тук. С най-големия ни съсед – 85 милиона мюсюлмани на нашата граница, ние водим възможно най-добрата политика и дипломация. ЕС даде право на България да домакинства на срещата ЕС – Турция в Евксиноград. Стокообменът ни надминава милиарди долари. Не на последно място нелегалната миграция. Затова на всеки Европейски съвет настояваме споразумението с Турция да се спазва и за Гърция. Имаме нулева миграция, благодарение на споразумението, което ние договорихме изцяло в полза на българските граждани“, каза Борисов.
„Мога да кажа на президента, че е ортак с Черепа. Какво общо имам с Пеевски, попита Борисов. ДПС е подкрепяла управлението само в няколко момента – покупката на Ф 16, евроатлантическите закони и решения, Истанбулската конвенция. В нито едно друго нещо.
Битката на парламентарните избори ще е ГЕРБ – ДПС, огромна част от българските мюсюлмани идват при ГЕРБ“, отбеляза още премиерът.
Премиерът коментира и думи от вчера на президента Румен Радев. „На 7 декември президентът определя датата за изборите 28 март, на 19 декември повтаря тази дата по радиото. Към 7 декември в болниците са били 7000 души, на 19 декември – 6536 души, днес – 4262 души. На 7 декември в интензивните отделения са били 516 души, на 19 декември – 536, днес – 379. Броят на починалите е 68 на 7 декември, 157 на 19 декември, 59 към днешна дата.
Кой диктува на президента датата 28 март и кой сега му казва, виждайки социологическите агенции, сочещи, че ГЕРБ е първа политическа сила към момента, желание да отложи изборите, попита Борисов. Ние се готвим за 28 март. Много нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза. Няма медицински специалист в света, който да каже на 28 март – пандемията ще е отминала или ще е в пик“, категоричен бе Борисов.
„Изцяло в правомощията на държавния глава е да определи датата на изборите. Считам, че след като е казал 28 март, да ни вика на консултации е само да си измие ръцете с нас“, допълни премиерът. Ние ще се подготвим, ползвайки чуждия опит на държави, където се проведоха избори – Франция, Португалия, Хърватия, Румъния.
Премиерът прикани проф. Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб, да изпрати писмо до СЗО с искане на прогноза как ще се развива пандемията към март месец.
„България е с най-нисък външен дълг, най-малък бюджетен дефицит, стабилен фискален резерв“, отчете премиерът. Прекрасно се справиха с ваксинирането. Финансово-икономическите мерки отидоха до всеки един човек.
Премиерът Бойко Борисов коментира и диверсификацията на газовите доставки. Когато бъдат готови „Балкански поток”, връзките с Румъния, Сърбия, Гърция, тогава ще направим откриване и ще поканим всички съседи, отбеляза Борисов. България отново се върна на газовата карта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия12 боди камери получи Областната дирекция на МВР в Шумен
Следваща статияГотови са списъците за ваксинация на настанените в социални домове в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here