дом Общество Благотворителният концерт в подкрепа на Рая събра над 1 100 лева (снимки)

Благотворителният концерт в подкрепа на Рая събра над 1 100 лева (снимки)

0
ДЯЛ

Благотворителният концерт в подкрепа на 5-годишната Рая успя да събере 1151,70 лева. В благородната инициатива участие взеха шуменската рок група Forgot Тhe Тen, талантливите деца от вокалното студио на Жарина Танева, а гост- изпълнители бяха рокаджиите от Търговище – MILITIA. На сцената излезе и самата Рая, като рецитира стихотворението „Аз съм българче“.

Концертът се проведе със любезното съдействие на Община Шумен, които предоставиха на организаторите безвъзмездно залата.
Малката Рая е диагностицирана с Детска церебрална парализа, спастична диплегия на долните крайници. От този момент започва нейната битка. Рая посещава редовно рехабилитации, прави упражнения и се бори за всяка своя крачка с усмивка.


Тя е изключително умно и будно дете, посещава детска градина, обича да пее и много иска да тича заедно с приятелите си. Резултатът след дългогодишни рехабилитации е задържане на самостоятелен изправен стоеж около минута, пристъпва 1-2 крачки, но губи баланс и пада. За щастие, лекари от САЩ обещават, че Рая ще може да ходи сама и да се придвижва във всякаква среда. Надеждата се крие в метода на Селективната дорзална ризотомия (Selective Dorsal Rhizotomy – SDR).

Операция, чрез която се прекъсват нервите в гръбначния стълб, отговорни за причиняването на парезата. По този начин тя се премахва трайно. Процедурата ще бъде извършена в болница Saint Louis Children’s Hospital, където от години това лечение се прилага успешно на деца от цял свят. Рая вече е получила одобрение от екипа, а операцията й е планувана за октомври 2018 г. Единствената пречка пред семейството ни е непосилната сума от 46 245 долара за интервенцията и около 15 хил. долара за престой и самолетни билети.

След процедурата Рая трябва да остане в Сейнт Луис, Мисури един месец под лекарско наблюдение и за рехабилитация. Център Фонд за лечение на деца в чужбина не одобри операцията и отказа да отпусне тази сума. Затова сега семейството й разчита на нашата помощ. Всички заедно можем да сбъднем още една мечта. Тази на малката Рая.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОранжев код за Шуменска област: Дъжд, придружен с гръмотевици, бурен вятър и градушки
Следваща статияУченици гостуваха на РИОСВ, запознаха се с работата на инспекцията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here