дом Общество Благотворителна кампания събира стари компютри за ученици от цялата страна

Благотворителна кампания събира стари компютри за ученици от цялата страна

0
ДЯЛ

С обявяването на извънредно положение в Република България, над 500 000 деца у нас преминаха на дистанционно онлайн обучение. Част от учениците обаче не разполагат с нужната техника.
Анкета показва, че над 28% от децата нямат техника за дистанционно обучение. По този повод е организирана кампания за набиране и даряване на стари компютри.
Имаме информация от 31 населени места в България, за общо 411 деца, от които 116 без апаратура. Това са над 28% от анкетираните без равен шанс за образование, като 22 от анкетирани са от малки населени места, съобщиха организаторите на благотворителната инициатива. Според тях, по неофициални данни от МОН, в България има над 36 000 деца без техническа възможност и средства за такава, за да „ходят на училище” дистанционно.
Целта на кампанията е да помогне на тези деца, в нужда, с желание да се учат. Усилията са насочени и за облекчаване работата на учителите, за да могат да осъществят качествен процес на обучение.
В момента децата, за да „ходят на училище“ имат нужда от компютър, лаптоп или таблет, рутер и интернет. Някои дори учат от смартфони.
Организаторите се обръщат с апел за помощ и към фирми в страната да дарят стари компютри, които работят, но не се ползват, но могат да са полезни за децата.
Подробности за инициативата са публикувани на страницата на благотворителната кампания във Фейсбук страницата Дарения за ученици.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови 50 заразени с COVID-19, общият брой в страната вече е 1 437
Следваща статияОгнеборци гасиха пожари в сухи треви и сметище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here