дом Общество Бизнесът в Шумен се нуждае от повече електроенергия

Бизнесът в Шумен се нуждае от повече електроенергия

0
ДЯЛ

Поради засиления инвестиционен интерес към Индустриалния парк в Шумен и необходимостта от увеличаване на мощностите там, ще се анализира възможността за предоставяне на допълнителни точки на присъединяване в рамките на съществуващата мрежова инфраструктура за доставка на електроенергия. Този ангажимент поеха днес управителите на ЕНЕРГО-ПРО-Варна на среща с кмета на Шумен Любомир Христов и областният управител проф. Стефан Желев.
На нея Ангел Ангелов, Анжела Тонева и Георги Коршия от дружеството запознаха представителите на местната власт с подготовката за либерализацията на пазара на електроенергия. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
По време на срещата ръководството на ЕНЕРГО-ПРО потвърди ангажимента си пред кмета Любомир Христов да подкрепя икономическото развитие на Шумен и инфраструктурното развитие в района. От компанията се ангажираха да направят всичко възможно в отговор на търсенето на местния бизнес., за да се анализира възможността за Планира се и ремонт на далекопроводи, което ще улесни електрозахранването в региона. Всички решения ще бъдат съобразени с договорените мощности за присъединяване към мрежата и възможностите на одобрената от КЕВР инвестиционна програма.
Срещата е част от кампания на енергийното дружество за повишаване на информираността, открит диалог и активно сътрудничество с местната власт в Североизточна България. Основна тема на срещата беше предстоящата либерализация на енергийния пазар за малкия бизнес от 1 октомври тази година. Стъпките за успешна либерализация, очакваните промени и предложенията на ЕНЕРГО-ПРО за улесняване на процедурите бяха представени пред местната власт.
Дъщерното електроразпределително дружество ЕРП Север е заложило редица проекти за подобряване на работата на електроразпределителната мрежа и повишаване качеството на електрозахранването в своята инвестиционна програма за област Шумен. Въведеното извънредно положение в страната забави тяхното изпълнение с оглед осигуряването на непрекъснато електроснабдяване на работещите и учащите от дома. Понастоящем инвестиционните дейности по мрежата са възстановени и се работи с усилени темпове за осъществяване на стартиралите проекти.
По време на срещата ръководството на ЕНЕРГО-ПРО информира участниците в нея за хода на проекта за актуализация на данни за мощност, който тече в момента във връзка с въвеждането на ново ценообразуване при небитовите клиенти на компанията от 1 юли. Идеята е актуализирането на данните да доведе до справедливо разпределение на разходите за достъп до мрежата между бизнес потребителите. Регулаторно одобрената промяна, която вече е факт при другите две електроразпределителни дружества в страната, ще даде възможност за по-добро планиране на развитието на мрежата съобразно реалните нужди на бизнеса.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДъждовете покачиха нивото на „Тича“ с 2 000 000 кубика
Следваща статияПредложение: Да се забрани движението по Панорамния път сутрин и вечер

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here