дом Общество Балканите говорят за Европа в Шумен

Балканите говорят за Европа в Шумен

0
ДЯЛ

Македонци, гърци, румънци и българи дискутираха теми за Европа в Шумен. Представители от Струмица, Ксанти, Браила и градът домакин се събраха по проект „Гражданите за Европа“ по програма „Европа за гражданите“.
Дискусията в градската библиотека бе открита от омбудсмана на Шумен Иван Капралов. Той запозна гостите с България и Шумен.
Приветствие към присъстващите поднесе зам.-кметът Найден Косев. Той пожела ползотворно пребиваване на участниците. „Нека ръка за ръка да творим бъдещето на нашите народи“, призова Найден Косев.

Целта на проекта е да насърчи контактите между близки градове от съседни държави.
Директори на детски градини от Шумен споделиха своя опит по проекти по програмата „Еразъм“. Представители от Струмица, Ксанти и Браила разказаха впечатления от пребиваването си в държави от Европейския съюз.
В свободната дискусия „Еврооптимизъм или евроскептицизъм“ се включиха журналисти, културни дейци и общественици от Шумен.
Програмата на форума днес продължава с официална среща между представители на местните власти на градовете партньори в програмата. Дискусията ще се проведе от 14.30 във Възрожденския комплекс в Шумен.
Срещата между представители на балканските държави се организира по спечелен от Община Шумен проект.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТърсят възможности за увеличаване на заплатите в МБАЛ Велики Преслав
Следваща статияКоментарът: Не е ли време КАТ да извади шипове, картечници и гранатомети?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here