дом Култура Ансамбъл „Дядо Драгой“ отново с покана на международен фестивал

Ансамбъл „Дядо Драгой“ отново с покана на международен фестивал

0
ДЯЛ
С. Драгоево

Ансамбълът за автентичен фолклор към Народно читалище „Васил Друмев“ в село Драгоево, община Велики Преслав, е поканен за участва в Международния фестивал „Балкански мостове“ в столицата на Хърватия. Поканата е отправена от Организационния комитет на фестивала, съобщи за 24shumen.com Стоянка Димова, бивш председател на читалището.
„Това е признание за нас. Висока оценка за изкуството на всички 22-ма самодейци“, каза тя.
Ансамбълът ще представи над 30 песни и танци от района. Както и обичаите „Бабинден“ и „Драгоевски сватбен понеделник“.
40 състава от цял свят ще участват във фестивала в средата на юли.
Музикалният форум има конкурсен характер. Професионално жури от експерти по фолклор ще оценява режисура, изпълнение и най-вече автентичност.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменските огнеборци победиха в празничния турнир по футбол
Следваща статияКмет алармира: В село Мировци от години няма пътни знаци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here