дом Общество Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков, ВМРО: Ще работим само и единствено...

Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков, ВМРО: Ще работим само и единствено за България!

0
ДЯЛ

„Ще работим само и единствено за България. Това заявиха днес при посещението си в Шумен Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков – кандидати за депутати в Европейския парламент от листата на Политическа партия „ВМРО – Българско национално движение“.
Партията е с №3 в бюлетината за изборите за Европейски парламент. Андрей Слабаков е четвърти и номер 104 за гласуване с преференция , ген. Димитър Шивиков е пети в листата, а преференциалния му номер е 105. Двамата са от гражданската квота.
„Аз съм европеец. България е Европа. Това искам да стане ясно на всички. Ние защитаваме християнските ценности“, категоричен бе популярният режисьор Андрей Слабаков и уточни, че ще работи за засилен културен обмен между държавите в Европейския съюз. „Културният обмен помага за сближаването на страните на континента, опознаването на народите. Българската култура трябва да стъпи категорично на европейската сцена. В останалите държави на континента трябва да се показват български филми, да звучи наша музика и това да не е спорадично, а да се направи регулация“, коментира творецът. Той засегна и въпроса с емигрантите и отбеляза, че на бягащите от война хора трябва да се помага, но икономическите емигранти категорично не трябва да се допускат в страната.
„Всички българи трябва да гласуват, защото изборите за Европейски парламент са много важни за страната ни. Всички български евродепутати трябва да служат на народа и да защитават интересите на родината, а не да се кланят на чиновниците в Брюксел“, заяви ген. Димитър Шивиков. Военният спец се обяви за изграждане на Обща отбранителна политика и единна европейска армия, която да се превърне в гарант за сигурността на Стария континент. „В това отношение гласът на България и останалите средно големи европейски държави трябва да се чуе ясно и отчетливо, за да не стане така, че големите страни да вземат еднолични решения, които да налагат на останалите“, обясни ген. Шивиков. Той припомни, че граничим с Турция на чиято територия има милиони емигранти, които при ескалация могат да бъдат насочени към България. „Ние трябва да имаме здрава и добре охранявана ограда с нашата съседка, за да се избегне евентуална ескалация“, коментира още ген. Шивиков и бе непоколебим в позицията си, че всеки, който иска да живее в Европа, е длъжен да приеме и спазва законите на страната, която е избрал.

Двамата кандидати за Европейския парламент бяха категорични, че партиите у нас трябва да загърбят дребните си политически интереси и конфликти в името на голямата цел – превръщането на България в модерна държава с развита икономика. Слабаков и ген. Шивиков заявиха, че ще работят за премахването на двойните стандарти в Европа. „Ние не сме втора ръка европейци. България е сред трите най-стари страни на континента и единствената държава, която от съществуването си до днес не е сменила името си. Нашите земи са люлка на европейската цивилизация. Няма да позволим да се държат с нас като хора от периферията. Ще се борим и за интересите на българския народ в Европа“, категорични бяха Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков. Те дадоха за пример страни като Чехия, Унгария, Полша, които дори с цената на санкции устояват националните си интереси в Европейския парламент.
Двамата остро критикуваха „Плана Макрон“, който обрича на рестрикции превозвачите в България. „Този план е насочен поне срещу 10 държави в Европейския съюз“, заяви Андрей Слабаков.
„Искам всеки български депутат в Европейския парламент да носи на ревера си българското знаме, за да не забравя, защо е там. Защото освен Ангел Джамбазки, останалите наши евродепутати не направиха нищо за България“, категоричен бе ген. Шивиков и добави, че кандидатите на ВМРО се подкрепят от интелигентни хора в активна възраст.
Ген. Шивиков се възпротиви и срещу негативната предизборна кампания, която се води с цел да се компрометират противниците. „Това измества фокуса на дебата и работи единствено за мобилизиране на твърдите ядра на партиите. Единствено ВМРО е партия, която е създадена от народа, за да служи на народа“, каза ген. Шивиков и добави, че ВМРО е коректна и толерантна партия, която подава ръка на своите партньори и работи за интересите на народа. „Във всяка листа има достойни хора, но всеки вижда, че в листите на големите партии има спуснати хора и то на избираеми места. България е на всички българи. В Шуменско от векове съжителстват българи, мюсюлмани, роми, арменци, гагаузи. Така е било и така ще бъде, но обединителното звено е България и законността в страната“, категоричен бе ген. Шивиков.
В заключение военният спец припомни, че изборът за депутати в Европейския парламент е много важен и най-тежка ще е борбата да се преодолее тенденцията на статуквото, наложено от големите партии. Той припомни, че вотът на 26 май ще е реално преференциален и всеки български гражданин трябва да направи своя информиран осъзнат избор за бъдещето на страната.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМайка, получавала незаконно детски надбавки, се размина с условна присъда
Следваща статияБойците на СК „Шуменска крепост“ с 10 медала от студентското първенство по кикбокс

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here