дом Общество Активна интеграция на ромите отчете Община Каолиново по Програма РОМАКТ

Активна интеграция на ромите отчете Община Каолиново по Програма РОМАКТ

0
ДЯЛ

Резултатите от работата по програма РОМАКТ в община Каолиново бяха отчетени по време на Кръгла маса през уикенда. Форумът бе открит от кмета на Община Каолиново Нида Ахмедов.
Общината е част от тази програма от април 2017 година. Целта е местната власт да се ангажира за разработване и изпълнение на политики, насочени към ромската общност и да представи добри практики в политиката за интеграция на ромите.
Самата програма е съвместно финансирана и осъществявана от Европейската комисия и Съвета на Европа.
Като акценти в изпълнението на заданието от общинска администрация и местната активна група – МАГ, бяха откроени ремонт на чешма в ромския квартал на с.Тъкач, насочване на три училища в селата Тодор Икономово и Браничево и град Каолиново към програми, в подкрепа на ромски ученици с учебници, занимания за преодоляване на функционалната неграмотност. А в изпълнение на споразумение между МАГ- Каолиново и Бюрото по труда е повишена информираността сред ромската общност за съществуващите услуги и възможности за реализация. Като плюс бе отчетено и включването на представители на местната власт в обучения и семинари.
Бяха набелязани и дейностите между МАГ и общинска администрация с цел да се запази устойчивостта на Програма РОМАКТ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСедмица до крайния срок за деклариране на фирмените печалби
Следваща статияДесет кандидати за евродепутати от ДПС номинира Областният съвет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here