дом Общество Фекални води „тровят“ жители на квартал „Тракия“

Фекални води „тровят“ жители на квартал „Тракия“

1
ДЯЛ

Стар и изхабен канал на ул. „Дедеагач“ в кв.“Тракия“, собственост на ВиК, е причина за изтичането на фекални води в района. В горещините положението е нетърпимо, както когато работеше старият Екарисаж, за това алармира на заседание на Икономическата комисия общинският съветник Сунай Садък. Проблемът за подмяната не бетонната тръба бил поставян многократно, без да последва реакция от оператора. Ако не последват никакви действия ще търсим друг оператор или управителя, отсече съветникът, видимо притеснен от ситуацията. Той съобщи още, че възмутени жители на квартала са му предоставили подписка, на която той не е дал ход в изчакване на решение за смяна на канала. Те споделили, че никой няма желание да откликне на проблема им.
Улица „Дедеагач“ обслужва бизнеса, по нея се движат граждани и деца. Ще се наложи да я затворим, категоричен бе Садък. Той предлага ремонтирането на тръбата да бъде заложено в инвестиционната програма на ВиК за 2018 г. Само събирателно дружество ли са, попита риторично той.
Според колегата му Валентин Велев, въпросът трябва да бъде поставен за разглеждане на предстоящата сесия в четвъртък.
24shume.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТрима шуменци отиват на съд, укрили данъци в особено големи размери
Следваща статияГрипът отшумява бавно, РЗИ отчете спад на заболелите

1 коментар

  1. […] Проблемът е от 2013-та година обясниха по време на един от приемните дни на кмета на общината Любомир Христов жителите от блоковете №17, 19 и 21 на ул. “Дедеагач”. Живеещите в тази част на квартал “Тракия” са изпращали многократно писма и сигнали до ВиК – Шумен още по времето на предишния директор на водното дружество, а също и до новото ръководство. Мерки за оправяне на повредата досега не са били предприети, затова жителите на района потърсиха съдействие от общинското ръководство. В отговор на настояването на кмета на общината да започне работа по спиране на теча от ВиК заявиха, че не е в техните възможности да се решат проблема и да възстановят прекъснатата канализация. След отказа на водното дружество от общинската администрация бяха предприети необходимите действия, аварията вече е отстранена, а похарчената сума общината ще търси от ВиК. Сунай Садък от ДПС, един от общинските съветници, ангажирани с решаването на този проблем, също бе на място след приключване на строителните дейности по възстановяване на канализацията. Той бе дошъл специално да благодари от името на жителите в тази част на квартала. 24shumen.com […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here