дом Здраве Грипът отшумява бавно, РЗИ отчете спад на заболелите

Грипът отшумява бавно, РЗИ отчете спад на заболелите

0
ДЯЛ

През изминалата седмица са регистрирани общо 197 случая на остри заразни заболявания срещу 217 случая за предходната седмица. От тях 156 са случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип срещу 166 за предходната седмица, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Шумен.
Отчита се и спад на случаите с варицела – 26 случая срещу 36 случая за предходната седмица (15 случая в Шумен, 3 случая в Нови пазар, 2 случая във Върбица и по 1 случай в селата Хитрино, Мараш, Жилино, Иваново, Върбак, Войвода).
Лек ръст има на заразените със скарлатина – 5 случая срещу 3 случая за предходната седмица (3 случая в Шумен и по 1 случай в Велики Преслав и село Ясенково).
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияФекални води „тровят“ жители на квартал „Тракия“
Следваща статияПроучват с анкета от какви кадри имат нужда работодателите в Шуменска област

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here