дом Здраве Увеличиха капацитета на „Инфекциозно“ отделение с 10 легла

Увеличиха капацитета на „Инфекциозно“ отделение с 10 легла

0
ДЯЛ
Снимка: Община Шумен

В „Инфекциозно“ отделение на Многопрофилната болница в Шумен са изградени вече 5 нови стаи с 10 легла, монтира се и нова кислородна инсталация като разширение на съществуващата. Старото кожно е преместено и в момента целият първи етаж на сградата с още 15 легла също се преустройва за лечение на пациенти с COVID-19. Това информира зам.-директорът на областната болница д-р Недко Тодоров по време на проведения днес Общински кризисен щаб във връзка с увеличените случаи на коронавирус в община Шумен.
По думите на д-р Недко Тодоров болницата изпитва спешна необходимост от лекари и медицински сестри, които да работят в ковид и другите отделения на болницата. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
Кметът Любомир Христов призовава гражданите и институциите да спазват установените правила за превенция на разпространението на коронавируса и заяви, че щабът ще продължи да координира работата на институциите по осъществяването на стриктен контрол за използването на лични предпазни средства, дезинфекция и спазване на физическа дистанция в обществени сгради – търговски и увеселителни обекти, училища, зали за културни, спортни прояви и др, както и наложените ограничения за събиране на много хора на едно място. На заседанието присъства и областният управител проф. Стефан Желев.
По време на заседанието д-р Пепа Калоянова, директор на РЗИ – Шумен, отбеляза, че особено тревожен е нарастващият брой медицински служители в областта, при които е констатиран COVID-19. Данните от Единния информационен портал показват, че към момента за областта те са 31.
Зам.-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова постави и въпроса за ползването на пенсионерските клубове, но по решение на щаба те ще останат затворени за посещение от възрастните хора.
Временно изпълняващият длъжността началник на РУО Шумен Боряна Николова увери, че ръководствата на училищата и детските градини осъществяват стриктен контрол по спазване на противоепидемичните мерки и при поява на случаи се предприемат адекватни действия с оглед разпорежданията на министъра на образованието и здравеопазването. Тя допълни, че при необходимост от преминаване на обучението в електронна среда от разстояние училищата ще предприемат и необходимите действия.
След направеното обобщение на епидемичната обстановка към момента Общинският кризисен щаб реши да зачестят съвместните проверки на Община Шумен, РЗИ, ОД на МВР и другите отговорни институции с оглед на стриктното спазване на противоепидемичните мерки. Нощните и увеселителните заведения ще бъдат регулярно проверявани и при системни нарушения ще бъдат налагани санкции по Закона за здравето и Наредба 1 за поддържане и опазване на обществения ред в община Шумен.
От Общинския кризисен щаб отново напомнят, че носенето на предпазни маски в затворени помещения е задължително. След лятното успокоение и известното неглижиране на мерките съветът към гражданите отново е да спазват дистанция, необходимата хигиена, да избягват масовите събирания, да оценят отговорно ситуацията с грижа както за себе си, така и за другите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатварят алеите в Градската градина
Следваща статияСветовно признатата пианистка Пламена Мангова гостува в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here