дом Общество Увеличават заплатите на кметовете в Община Велики Преслав

Увеличават заплатите на кметовете в Община Велики Преслав

0
ДЯЛ

Увеличение на заплатите на кметовете в община Велики Преслав със 100 лева гласува Общинският съвет днес. Предложението е на зам.кмета инж. Димо Бодуров. В докладна записка той предлага два варианта за решение – увеличение от по 100 лв, считано от 1.09.2017. И втори вариант, за увеличение с 50 лв. И двете предложения не противоречат на Постановление на Министерски съвет за заплатите в бюджетните организации и дейности, е записано в докладната. Така след гласуваното увеличение кметът на Велики Преслав д-р Александър Горчев ще получава 1950 лева. Кметовете на по-големите села по 840 лв, а на по-малките шест села по 710 лева. Завишението на месечните трудови възнаграждения на градоначалника на Втората българска столица и на селските управници е за сметка на намалената издръжка, е посочено в документите.
На миналата сесия на местния парламент точката за новите заплати не мина. И остана за разглеждане на друго заседание. Общинският съветник Станислав Йорданов заяви тогава, че е крайно несправедливо кметовете на кметства да бъдат държани с мизерни възнаграждения при положение, че държавните дейности за тази година са дофинансирани с 80 000 лева. „Защо всички кметове получават еднакви възнаграждения, това означава ли че няма по-добри, с опит, попита Йорданов. А според общинския съветник от ДПС Мустаджан Шабан в сравнение с кметовете от община Шумен, преславските“са може би на най-ниското стъпало“.
На днешната сесия съветниците одобриха и новите хонорари на 13 те отговорници на Клубовете на пенсионера и инвалида. Шестима гласуваха против увеличението на хонорарите с мотива, че това е предварително нагласено, а други девет „за“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаходка в Плиска! Откриха дълбок кладенец
Следваща статия970 хектара гори, стопанисвани от СИДП са поразени от корояди и други вредители

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here