дом Други С образователни инициативи РИОСВ-Шумен ще отбележи Деня на Земята

С образователни инициативи РИОСВ-Шумен ще отбележи Деня на Земята

0
ДЯЛ

В навечерието на Деня на Земята – 22 април в Информационния център на РИОСВ-Шумен ще гостуват първокласниците от СУ „Йоан Екзарх Български“. Прожекция на филм ще запознае децата с флората и фауната в резерватите „Букака“, „Дервиша“, „Моминград“ и „Патлейна“. Това съобщиха от екоинспекцията в града.
На 22 април екоексперти ще изнесат открит урок пред учениците от Център за специална образователна подкрепа в Шумен. Темата на урока е „Защитени биологични видове“.
Експерти от РИОСВ И Регионалната лаборатория ще посрещнат на 23 април студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, специалност „Инженерна логистика“ в Информационния център. Студентите ще участват в екологична беседа и ще посетят Автоматичната измервателна станция (АИС) за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория-Шумен.
Инициативите са част от програмата, с която РИОСВ-Шумен ще отбележи Денят на Земята.
Мотото тази година е „Защитете биологичните видове“, а мотото на кампанията – „В природата нищо не съществува само“.
Акцентът е, че всички живи същества имат незаменима стойност и всеки вид има уникална роля в сложната мрежа на живота.
Международният ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април с цел да се обединят хората на планетата в защита на околната среда. За първи път Денят на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъветници алармират: Заради лош тротоар пешеходци вървят редом с колите по ул. „Петра”
Следваща статияТома Биков в Шумен: БСП иска да предизвика предсрочни избори и хаос в държавата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here