дом Политика Съветници питат: Кога ще бъдат прекратени пълномощията на Асен Асенов?

Съветници питат: Кога ще бъдат прекратени пълномощията на Асен Асенов?

0
ДЯЛ

Съветникът от ДПС Асен Асенов да напусне Общинския съвет в Шумен тъй като отсъства от няколко сесии, това поискаха негови колеги. На вчерашната сесия официално е бил поставен въпросът „кога ще бъдат прекратени пълномощията му, тъй като той продължава да отсъства и на този етап не се предприемат никакви действия за отстраняването му“.
А на предното заседание остро е реагирал срещу отсъствията на Асенов и мълчанието по въпроса общинският съветник от ВМРО Деан Станчев.
„Да, попитах не е ли редно да бъде изключен от състава на ОбС, след като не се появява”, сподели пред 24shumen.com Станчев.
За съдбата на съветника в битието на ОбС попитали и на заседание на шуменската структура на ДПС преди месец.
Асенов бе избран с преференциален вот, който бе доста убедителен в ромската махала. Той е член на Постоянната комисия по култура и вероизповедания към ОбС.
„Мен, като, председател на групата съветници, Асенов не ме е уведомявал, че ще отсъства”, заяви пред 24shumen.com адвокатът Метин Джамбазов. Той намеква, че при три неприсъствия, според правилника, съветникът „автоматично се изключва”.
Потърсихме позицията на председателя на ОбС проф .Борислав Беджев. Ето и неговото мнение по въпроса: „Общинският съветник се освобождава от задълженията му, ако има пет неоправдани отсъствия в рамките на една година. До момента той има три оправдани отсъствия, обажда ми се периодично по мобилния. Доколкото разбрах има проблеми от личен характер”.
Оптимист за позитивно развитие на казуса е и областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфад. Тя смята, че няма да се налага пренареждане на листата с общински съветници.
Докато активистите на ДПС са на друго мнение. Ситуацията в момента работи в интерес на следващия в листата – бизнесменът Нурхан Ризов. И той трябвало вече да се готви „да поеме задълженията си на общински съветник”. Групата съветници даже го очаквали с нетърпение тъй като е човек с авторитет и влияние в града и региона. Оценяват го като добро попълнение.
Асен Асенов се прочу със съдебната битка, която започна срещу бившия вицепремиер Валери Симеонов заради изказването му, че „ромите са нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да полагат труд”. Той се жалва в Комисията за защита от дискриминация, която наложи глоба на Симеонов от 1 000 лв., но Върховният административен съд счете, че изказването не е дискриминационно и отмени глобата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлед полицейска акция: Петима са в ареста за притежание на наркотици
Следваща статияШуменско джипи с глоба от 100 лева, не подал отчет за имунизациите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here