дом Общество Служителите на ВиК-Шумен работят усилено по шест аварии

Служителите на ВиК-Шумен работят усилено по шест аварии

1
ДЯЛ

Служители на ВиК-Шумен работят по отстраняване на шест аварии едновременно. Това обясни инж. Галин Ганчев от водното дружество. Екипите вече са се справили с три от тях.
Това е причината за спирането на водата в Шумен, квартал „Дивдядово“ и селата Белокопитово и Панайот Волов, посочи той.
Вече е отстранена повредата на улица „Тодор Велков“ в „Дивдядово“. Течът там е от седмица. От 8.30 сутринта майстори са започнали работа. Наложило се да се направи изкоп с дълбочина 5 метра. Изтичащата вода е била изпомпена, а тръбите – заварени. Около 13.00 часа днес проблемът е решен. В момента бригадата ремонтира водопровода в близост до селскостопанския двор в квартала и местността „Горен сусурлук“. Екипи работят и по две аварии на довеждащия водопровод в района на село Миланово.
Предстои подмяна на агрегат на помпена станция „1 300“.
„Всичко в момента върви по план. Ако няма неприятни изненади, системата трябва да започне да се пълни между 23.00-24.00 часа“, обясни Галин Ганчев. Той припомни, че тръбите на напорния водопровод са амортизирани до краен предел. Повечето от тях са положени преди 40-50 години. Авариите и загубите на вода са непрекъснати. Едновременните планови ремонти на водопроводното трасе имат за цел да подобрят състоянието на системата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛили Ангелова с рекорд на дуатлона на Витоша и с вълнуващ разказ за победите й
Следваща статияЗа 13 минути „източи“ 960 лева от чужда кредитна карта, споразумя се с прокуратурата

1 коментар

  1. 24шумен, освен датата, би било хубаво да пишете и часа на статията. така новините изглеждат още по-актуални

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here