дом Общество Сигнал за изтичане на кафява вода от сметището край „Дивдядово“ проверява РИОСВ-Шумен

Сигнал за изтичане на кафява вода от сметището край „Дивдядово“ проверява РИОСВ-Шумен

0
ДЯЛ

Експерти от РИОСВ и БД „Черноморски район“ провериха по сигнал за изтичане на кафява вода района на сметището в кв. „Дивдядово“. По време на проверката беше извършен оглед на ретензионния басейн на Депото за неопасни битови отпадъци.
В резултат на лошите метеорологични условия и 72 часовата непрекъсната работа на трите помпи на ретензионния басейн, една от тях е аварирала, поради което той се запълва и прелива, като инфилтратните води се заустват в дъждоприемната канавка. Това съобщиха от екоинспекцията в Шумен.
По заявка на РИОСВ е взета една водна проба от отпадъчните инфилтратни води на Депото.
По заявка на БДЧР са взети две водни проби. Първата е от дере, приток на р. Голяма Камчия при мост на войсково стрелбище в кв. „Дивдядово“. Втората проба е взета от дерето, преди вливане в реката при моста на „Строителни изделия“ АД в с. Хан Крум.
На Община Шумен е дадено предписание за преустановяване на изтичането на инфилтратни води от ретензионния басейн, като РИОСВ ще осъществи последващ контрол по изпълнението му.
Резултатите от анализа на водните проби ще бъдат оповестени допълнително.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИздирват 48-годишен мъж от село Струйно
Следваща статияУченици „гостуваха” на образователния министър по повод ромската Нова година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here