дом Общество РИОСВ-Шумен даде месец за почистване на сметища и речни корита

РИОСВ-Шумен даде месец за почистване на сметища и речни корита

0
ДЯЛ

Шуменската екоинспекция информира с писма всички кметове на общини от областите Шумен и Търговище да предприемат мерки за премахване на нерегламентирани сметища и почистване на речните корита и прилежащите им територии. Кампанията е разпоредена със заповед на министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Това съобщиха от РИОСВ-Шумен.
Дейностите трябва да се извършат в срок от един месец.
Предписанията са във връзка със задълженията на кметовете по изпълнение на чл. 19 от Закона за управление на отпадъците и гласят, че в срок до 23 март трябва да бъдат набелязани и взети мерки по почистване на замърсените участъци. Ден по-късно инспекцията трябва да бъде информирана с писмо за извършените дейности, както и за лицето от страна на общинските администрации, което ще участва в съвместните проверки по изпълнение на предписанията.
При неизпълнение законовите изисквания санкцията за длъжностните лица от 2 000 до 20 000 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНай-големите звезди на българския балет на шуменска сцена с „Дон Кихот“
Следваща статияПредставят публично намерението за изграждане на завод за пелети в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here