дом Култура Най-големите звезди на българския балет на шуменска сцена с „Дон Кихот“

Най-големите звезди на българския балет на шуменска сцена с „Дон Кихот“

0
ДЯЛ

За първи път в Шумен гостуват звездите на българския балет – примабалерината Марта Петкова и премиер солистът Никола Хаджитанев
На 5 март на сцената на ДКТ “Васил Друмев” от 19.00 часа ще имате уникалната възможност да се насладите на изящното изкуство на най – големите звезди в българския балет, солистите на Софийската опера и балет – примабалерината Марта Петкова и премиер солиста Николай Хаджитанев в Балета „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус по романа на Сервантес.

Това е един от балетните шедьоври, които се посрещат с радост от публиката, той е от вечните любими творби, мерило за професионализъм и съвършенство. Световната премиера е в московския Болшой театър през 1869 г.
На балетната сцена те ще си партнират с балета на Държавна опера Варна, чието ниво на декори костюми и изпълнение се извисяват високо и преживяването наистина ще е незабравимо.
Билети може да закупите в Билетен център LM SI, ул. „Петър Делян“ 1
Справки на телефон: 0897 051 411
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолицията издирва мъж, съпричастен към грабежа на обменното бюро в Шумен
Следваща статияРИОСВ-Шумен даде месец за почистване на сметища и речни корита

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here