дом Култура Представят книжка 24 на алманаха „Златоструй“

Представят книжка 24 на алманаха „Златоструй“

0
ДЯЛ

Тази вечер от 18.00 часа в „Ганушевата къща“ ще бъде представен 24 пореден брой на алманаха „Златоструй“ – издание на Дружеството на писателите в Шумен.
В тазгодишния том са включени 24-ма автори от Шумен, Пловдив и Бургас. Сред творците са и писатели от Македония, Полша и Украйна.
Книжката е посветена на творчеството на роденият в Шумен бележит български поет Иван Пейчев. В изданието са включени стихове на Кристин Димитрова и Петър Чухов – последните двама носители на Националната награда за лирика на името на големия поет, както и обширно изследване на творчеството му на проф. Димитър Кенанов от Великотърновския университет.
„Това е един от сполучливите броеве, който показва най-добрите страни на пишещите в шуменци. Всички жанрове в Алманаха са представени на добро ниво. Новият брой е доказателство, че духа на Шумен, като едно от културните средища на България, е жив и успешен, въпреки неблагоприятните условия за духовност в страната“, коментира членът на редколегията на „Златоструй“ литературният критик Иван Карадочев.
Ревю на книжка 24 на алманаха „Златоструй“ ще направи доц. Теменуга Тенева. За 24shumen.com тя каза: Без много думи – доволна съм от задочната си среща с шуменските творци, повечето от които познавам, но не виждам често и още по-рядко чета. Е, вече имам мотив това да се промени.
За поредна година алманахът „Златоструй“ се издава с финансовата подкрепа на Община Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщината с отговор на исканията на кмета на Мадара
Следваща статияОтец Красимир Капитанов: Да помогнем още едно сърце – църква да тупти в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here