дом Култура Постановка на шуменския театър с три номинации за ИКАР 2019

Постановка на шуменския театър с три номинации за ИКАР 2019

0
ДЯЛ

Постановката „Нирвана“ на драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в Шумен е с три номинации за Националните награди за сценични изкуства ИКАР 2019. Това обявиха от културния институт.
В категория „Дебют“ са номинирани Максим Боев за режисурата на спектакъла и актрисата Ирина Митева за ролята на Жената.
Борис Далчев е предложен за ИКАР в категория „Сценография“.
Номинациите бяха обявени вчера в литературен клуб „Перото“ в София.
Спектакълът „Нирвана“ вече има две награди през 2018 година от фестивала Друмеви театрални празници „Нова българска драма“. Те са за цялостен спектакъл и за женска роля на Ирина Митева. Четири отличия „Нирвана“ взе и от 29-ото издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца.
Снимка: Фейсбук ДКТ „Васил Друмев“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОстава облачно с валежи от дъжд и сняг
Следваща статияСело Драгоево връща славата си на лозарски край

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here