дом Култура Пианистът Георги Черкин с гастрол в Шумен

Пианистът Георги Черкин с гастрол в Шумен

0
ДЯЛ

След Лауреатското звание от Международния конкурс „Панчо Владигеров“ през 2003 г. славата на пианиста Георги Черкин се разнесе из целия свят. Освен прекрасен интерпретатор, неговите професионални интереси са многостранно развити. Той е автор на уникални аранжименти за пиано и оркестър на класически произведения, писани за соло пиано. Концепцията на музиканта е да запази напълно клавирния оригинал и чрез добавянето на оркестрови тембри да постигне по-богата звукова картина. Майсторски изработени, тези „симфонизации“ са приети с възторг в Европа, Азия и Северна Америка.
Днес от 18.35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ шуменци и гости на града ще имат възможност да чуят красивите картини от цикъла „Годишните времена“ на П.И.Чайковски в аранжимент за пиано и симфоничен оркестър от Черкин. Под диригентството на Станислав Ушев ще прозвучат още увертюрата „Рюи Бла“ от Феликс Менделсон и колоритните Норвежки танци от Едвард Григ. Това съобщиха от Симфонието-Шумен.
Георги Черкин е роден в София в семейство с музикални традиции. Още на шест години започва да свири на пиано и година по-късно е приет в Националното музикално училище в София, където до завършването си учи при Антонина Бонева. През 1996 е приет на първо място в Националната музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров”, където продължава обучението си при проф. Атанас Куртев. През периода 1997–1999 специализира в престижната академия „Санта Чечилия” в Рим при един от най-реномираните преподаватели в Италия, Серджо Пертикароли, дипломирайки се с огромен успех.
Изнасял е концерти в прочутите зали Palais des Beaux Arts в Брюксел, Auditorio в Рим, Convention Center в Окинава, Seoul Arts Center в Сеул, Musikhalle в Хамбург, Kaufmann Concert Hall в Ню Йорк и др., като през последните години е награждаван и с много награди за принос в развитието и популяризирането на културата в страната като „Кристална Лира”, „Златен Век”, „Златна муза”, „Златно перо” и др. Победител е на международните конкурси „Панчо Владигеров” 2003 в Шумен, Premio Sassari 1999 в Италия и „Млади музикални дарования” 1994 – София.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без ток
Следваща статия35 хиляди лева за лечение на нуждаещи се шуменци, отпусна Общината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here