дом Здраве Още трима лекари от МБАЛ-Шумен с COVID-19, командироват реаниматор от КОЦ в...

Още трима лекари от МБАЛ-Шумен с COVID-19, командироват реаниматор от КОЦ в областната болница, забраняват масовите събирания по селата

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Още трима лекари от Многопрофилната болница в Шумен са диагностицирани с COVID-19 вчера. Това оповестиха днес по време на Областния кризисен щаб във връзка с усложнената обстановка с коронавируса в Шуменско.
Положителни са пробите от вчера и на двама санитари и един технически секретар в областната болница.
Деветима са медицинските специалисти, които вчера са дали положителна проба за вируса от Комплексния онкологичен център в Шумен. Въпреки това с решение от днес Областния щаб взе решение да задължи управителят на КОЦ д-р Свилен Арнаудов да командирова реаниматор в областната болница. Лекар от Кардиологичната клиника също ще бъде прехвърлен в МБАЛ-Шумен, за да се овладее кризисната ситуация в лечебното заведение.
С коронавирус е и един медик от Кардиологичната болница „Мадара“. Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ във Върбица също е инфектиран.
Във връзка с усложнената обстановка в Шуменско се забраняват масовите прояви и събирания по селата – събори и празници.
Три са училищата в областта, които са засегнати от COVID-19.
Четирима са заразените ученици. Последният случай е на единадесетокласник от ПМГ „Нанчо Попович“. В последните дни той обаче не е бил на училище. Класът вероятно няма да се карантинира.
Трима учители до момента са установени с вируса в областта.
„Поради ежедневното нарастване на броя на заразените и недостига на медици в областта ситуацията е критична“, заяви областният управител проф. Стефан Желев и посочи, че областната болница се нуждае от помощ и строг контрол по спазване на противоепидемичните мерки.
Общият брой на активните към момента случаи на COVID-19 в Шуменско е 171.
Само вчера новорегистрираните са 39-има. Така общият брой на положителните лица от началото на здравната криза до момента в областта достигна 487 души.
От новоустановените вчера 20 са мъже, а 19 жени на възраст между 17 и 75 години.
Регистрираните случаи на COVID-19 вчера в Шумен са 27, останалите 12 са на заразени в областта.
В Шумен положителни са пробите на 11 жени на възраст между 41 и 70 години и 16 мъже между 17 и 68 години.
В община Нови пазар установените случаи са шест. Те са на мъж и жена на 61 години от града. Позитивни са пробите и на 64-годишна жена и двама мъже на 56 и 67 години от село Стоян Михайловски, както и на 74-годишна жена от село Памукчи.
Сред случаите от вчера са още 52-годишен мъж от село Могила, жена на 56 години от село Бял бряг, две жени на 61 и 66 години от село Вълнари, мъж на 71 години от село Дренци и жена на 44 години от село Методиево.
Общият брой на направените вчера PCR теста е 109.
С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 133-ма души. Излекуваните са 292-ма.
Под карантина в момента в областта са 313 души.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладите шуменски огнеборци спечелиха турнир в Ловеч
Следваща статияБългария купува 2 500 флакона „Ремдесивир“ за лечение на COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here