дом Общество Отец Иван: За да ни помага Св. Йоан, да се разкаем за...

Отец Иван: За да ни помага Св. Йоан, да се разкаем за греховете си

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

С Божествена света литургия във всички храмове на Шуменска духовна околия бе отбелязан денят на Свети Йоан Предтеча. Стотици християни и много именници се помолиха за здраве и благоденствие в домовете си.
В своята проповед в храм „Св. Св.Три светители“ в Шумен протойерей Иван Павлов припомни накратко за живота на един от най-великите пророци, който предрекъл идването на Иисус Христос на земята. Неговият Кръстител е живял отшелнически живот в пустинята. Хранил се е с акриди, скакалци.
Проповядвал е за това, човек да се разкайва за греховете си през годините. Изобличавал е цар Ирод, че е заживял с жената на брат си и вършели грях. Затова е бил обезглавен.
Църквата чества няколко събития в живота на светеца.
„Живеем в трудни времена, на духовна криза“, заяви отец Иван. Всеки търси начин да се отърси от несгодите и се обръща за помощ към Бога.
Но за да му помогне Господ, човек трябва да се разкае за греховете си и да изпълнява десетте Божи заповеди, припомни свещеникът.
Той поздрави всички именници и благодари, че носи това име.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБолницата във Велики Преслав с резерви срещу тридневното безводие
Следваща статияPR – модерната абревиатура!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here