дом Общество Отварят пещера „Бисерна“ за туристи на 8 април

Отварят пещера „Бисерна“ за туристи на 8 април

0
ДЯЛ

От понеделник, 8 април, пещерата „Бисерна“ ще бъде отворена за туристи. Това съобщиха за 24shumen.com от Природен парк „Шуменско плато“.
Ограничена обаче е бройката на посещенията. Те не могат да надвишават 4 групи от максимум 12 души или общо 48 посетители на ден.
В работните дни „Бисерна“ ще бъде отворена между 10.00 и 12.00 часа и от 13.00 до 15.00 часа.
С този график природната забележителност ще посреща туристи до средата на юни, когато започва размножителния период на прилепите и достъпът отново ще бъде забранен.
Пещерата е карстова с дължина над 2 700 метра. Има долна и горна галерия свързани с постоянна вертикална връзка. Първото ниво на „Бисерна“ е подземна река.
Различни по големина и цвят сталактити оформят най-красивата част на пещерата на горното ниво.
Карстовите галерии са дом на 8 вида прилепи, чийто общ брой през миналата година достигна 2 000.
Снимка: Wikimapia.org
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтзвук: Скандалът със затворения магазин в Нови пазар заради свинско, достигна до Мая Манолова и КЗД
Следваща статияОще 10 тона отпадъци събраха служителите от ДГС-Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here