дом Спорт Отборът на „Зора“ спечели Престиж Мача на звездите в зала „Арена Шумен“...

Отборът на „Зора“ спечели Престиж Мача на звездите в зала „Арена Шумен“ (снимки)

0
ДЯЛ

С резултат 105:99 тимът на „Зора“ победи отбора на „Златна Добруджа“ в зала „Арена Шумен“ в тазгодишното баскетболно шоу Престиж Мача на звездите.

С 24 точки ЛаРон Смит от „Зара“ бе най-резултатният в мача. Той бе обявен и за „Най-полезен играч“. Кметът на Шумен връчи купата на най-добрия играч.

Призът за най-добър забивач грабна младият състезател Мартин Йорданов от „Черно море Тича“. Мартин е син на Илиян Йорданов-Пилето – един от легендарните баскетболисти на „Фикосота“ в края на 90-те години на ХХ век.
Александър Груев бе обявен за Снайперист № 1 в Престиж Мача на звездите.
Патрик Рембърт спечели надпреварата за умения.
За символичните гости от „Златна Добруджа“ 20 точки отбеляза Питър Олисемека.
В демонстративния шоу-двубой двата отбора заложиха на нападението и атрактивната игра. Публиката аплодира бурно всяка забивка и технично изпълнение под коша.
Първата част завърши 36:31 за отбора на „Зора“.

В третата четвърт на мача на терена излязоха легендите на „Фикосота“-Шумен от 1997/1998 година. Станислав Станков, Петър Петров, Христо Димитров, Пламен Дечев, Илиян Йорданов показаха завидна техника и въпреки годините бяха достоен съперник на сборния отбор на звездите от Националната баскетболна лига. Ветераните отстъпиха местата си след пет минути игра на младите надежди на баскетбола в Шумен. Въпреки равностойната игра, шуменци изгубиха с 29:31 точки.

В последните 10 минути от срещата на терена се завърнаха отборите на „Зора“ и „Златна Добруджа“. След по-добра защита и пропуски на „Зара“ символичните гости поведоха в резултата – 81:73. Три минути преди края на мача обаче Конър Франкамп отбеляза няколко поредни тройки и изравни резултата. Рембърт и Гуджино също не сгрешиха от трите точки и така символичните домакини дръпнаха напред в резултата. Крайната сирена дойде при 105:99 точки.
Петчасовото баскетболно шоу в зала „Арена Шумен“ започна с двубой между отборите на Югозапада и Североизтока. Със 73:52 точки победата спечелиха баскетболистите на Югозапада.
На официалното откриване на Престиж Мача на звездите присъства президентът на родната баскетболна федерация Георги Глушков. Сред официалните лица бяха още едни от най-големите спонсори на баскетбола в Шумен братята бизнесмени Красен и Жечко Кюркчиеви и кметът на града Любомир Христов.

Георги Глушков връчи златни звезди на баскетболни ветерани и легендарни играчи от Шумен. Те получиха и Алманах на българския баскетбол по повод 100 години на този спорт у нас.
Впечатляващото баскетболно шоу бе организирано от „СпортЛаб“ ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен.
Спонсорите на шоуто бяха подготвили изненади и игри с публиката, а победителите си тръгнаха с награди.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъветникът Асен Асенов аут от Общински съвет – Шумен
Следваща статияОблаци и вероятност за валежи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here