дом Общество ОДМВР- Шумен с инициативи в Европейския ден без загинали на пътя

ОДМВР- Шумен с инициативи в Европейския ден без загинали на пътя

0
ДЯЛ

Тази година операцията в България се провежда под мотото „ Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!

В днешния ден възпитаници на 32 ЦДГ „Дружба“ и първокласници от НУ „Илия Р. Блъсков“ предадоха своите послания към водачите на превозни средства. В унисон с мотото на европейския ден без загинали Обичам семейството си! Да го пазим на пътя! децата апелираха за повече внимание, отговорност и толерантност по пътищата в страната.
Усвояването на трайни знания и изграждането на трайни умения и навици за адекватни действия при сложни пътно-транспортни ситуации спомагат за запазване на живота на хората. Предучилищната възраст предоставя идеални условия за формиране на елементарни умения за безопасно поведения на пътя, обясни директорът Анна Георгиева по време на организирания в детската градина флашмоб. Знанията се надграждат в училище, докато децата станат водачи. В НУ“Илия Р. Блъсков“ първокласници призоваха водачите да пазят всички участници в движението. Инсп. Мирослав Миронов от Пътна полиция им проведе кратка беседа по безопасно придвижване до училище, а след това направиха флашмоб във формата на сърце в подкрепа на европейския ден без жертви на пътя. Нашето сърце бие за вас! Пазете ни!, апелират първокласниците.

За четвърта поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ТИСПОЛ, по време на Европейската седмица на мобилността сред страните-членки и нейните партньори се осъществява проекта EDWARD. Целта е в днешния ден да няма загинали при пътни инциденти.
Всички налични технически средства и автоматизираните технически средства за контрол на скоростта се използват при максимална натовареност. Към нарушителите на Закона за движение по пътищата- пешеходци, пътници, водачи се прилага цялата строгост на закона
Днес пътните полицаи осъществяват контрол над скоростните режими. В момента се провежда 24-часов контрол на движението по пътищата. Засилено полицейско присъствие се предвижда и в малките и слабо населени места.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбомир Христов: Ще продължим да градим Шумен
Следваща статияВенцислав Венков, кандидат за кмет от БСП: Предлагаме на шуменци различен подход в управлението на града

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here