дом Политика Любомир Христов: Ще продължим да градим Шумен

Любомир Христов: Ще продължим да градим Шумен

0
ДЯЛ

Ще продължим да градим Шумен. Ще работим за превръщането му в динамичен и модерен град. Това заяви на пресконференция кандидатът за кмет на Шумен от ПП ГЕРБ и водач на листата за общински съветници Любомир Христов. Днес бяха представени кандидати за общински съветници и кметовете на населени места на партията.
За местния вот на 27 октомври политическата сила се явява с пълна листа от 41 общински съветници. В нея има представители на четири етноса, петима лекари, архитекти, инженери, учители, спортисти. „Всички те са успели и доказани в професията си хора“, каза Любомир Христов.
Партията е издигнала кандидати за кметове във всички 15 села на община Шумен, където ще се проведат избори.
„На тези избори имаме програма за развитие на Шумен и общината, която ще предложим на гражданите. Имаме конкретни виждания във всяка сфера. Най-важното е, че не обещаваме неизпълними неща. Сред приоритетите ни са политики обърнати към гражданите, благоустрояване на кварталите и селата, административни облекчения за бизнеса. В последните четири години, благодарение на привлечените инвестиции, Шумен се превръща в индустриалния център на Североизточна България. Ще работим за модернизиране на градския транспорт. Имаме намерение едновременно с изграждането на стадион „Панайот Волов“ да развиваме и футболния отбор“, заяви кандидатът за втори мандат за кмет на Шумен Любомир Христов.
Председателят на предизборният щаб на ПП ГЕРБ-Шумен и четвърти в листата за общински съветници Красимир Минчев подчерта, че през последните четири години рязко е скочил броя на промишлените предприятия в Индустриалния парк и те вече са 23. „Шумен е в икономически подем. Основен акцент в програмата ни за развитие на Шумен е благоустрояването на кварталите. Да не забравяме, че в четирите години на управление на Любомир Христов бяха върнати 30 милиона лева дълг наследен от предишното управление. Тези пари можеха да се вложат в облагородяването на градската среда и селата в общината. В този мандат бе построена и зала „Арена Шумен“. Всички шуменци знаят какво представляваше мястото преди това“, припомни Красимир Минчев и добави, че с неговия опит като посланик и депутат може да допринесе за привличането на инвестиции и културния обмен.
„В последните четири години се направиха много инвестиции в сферата на образованието. Сега ще наблегнем на дуалното образование и създаването на добре подготвени млади кадри“, коментира Албена Иванова-Неделчева – директор на СУ „Сава Доброплодни“ и трета в листата за общински съветници на ПП ГЕРБ.
„Ще работя за изграждането на по-добра градска среда. Благоустрояване и облагородяване на градските зони и местата за отдих на Шуменското плато“, обеща новото лице и втори в листата на ПП ГЕРБ архитект Пламен Георгиев.
За привличането на млади специалисти в Многопрофилната болница в Шумен обеща да работи д-р Николай Стефанов – най-младият в листата за общински съветници.
„Дойде времето за благоустрояване на селата. Погасена е голяма част от наследения дълг. Вече може да се поеме глътка въздух и да се работи за по-добрия облик на малките населени места“, каза кандидатът за общински съветник и едно от утвърдените имена в ПП ГЕРБ докторът по история Камен Андонов.
На срещата бе припомнено,че съветниците от партията даряват възнагражденията си в името на благородни каузи. През изтеклия мандат групата на ПП ГЕРБ в местния парламент е дарила над 100 000 лева на детски градини и болници.
Любомир Христов подчерта, че при неговото управление е подобрена финансовата дисциплина. На въпроса: Ще направи ли промени в екипа си, ако спечели втори мандат? Любомир Христов отговори, че в момента се прави анализ на работата на всеки от зам.-кметовете. „Ако са допуснати слабости ще има корекции“, без колебание заяви Христов.
За предстоящата предизборна кампания той бе категоричен, че всички кандидати са негови опоненти. „Всички тръгваме от равен старт. Разликата е в това, че другите обещават. Ние показваме съграденото. Ако спечелим изборите ще продължим да изграждаме и да работим за Шумен и общината“, заяви Любомир Христов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВключете се! Поредно голямо събиране на капачки се организира в Шумен
Следваща статияОДМВР- Шумен с инициативи в Европейския ден без загинали на пътя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here