дом Общество Община Шумен ще получи финансиране за строеж и реконструкция на две детски...

Община Шумен ще получи финансиране за строеж и реконструкция на две детски градини

0
ДЯЛ

Община Шумен ще получи средства за строеж и реконструкция на детските градини „Братя Грим“ и „Щурче“. Проектите са получили одобрение за финансиране по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 на МОН. По този начин детските заведения ще могат да увеличат приема с по още две групи, ще бъдат изградени и нови физкултурни салони. Проектът на ДГ „Братя Грим“ е на стойност 961 000 лева, от които 600 000 лева са одобрени от МОН, а останалата част ще се покрие от общинския бюджет. Дейностите включват изграждане на нова двуетажна сграда, Корпус 3 към детската градина. На двата етажа ще се помещава по една група, като на първия етаж ще бъдат обособени и физкултурен салон и методичен кабинет. Такива в момента детската градина няма, каза директорът Евгения Цветанова. Ще бъде облагородено дворното пространство, предвидени са и площадки за двете нови детски групи.
1 189 860 лева е стойността на проекта за реконструкция на съществуващи помещения и изграждане на пристройка към ДГ „Щурче“. 800 000 лева е сумата одобрена от МОН, а останалите средства ще осигури община Шумен. Реконструкцията на настоящия физкултурния салон ще позволи там да бъде настанена яслена група. Отделно ще бъде изградена друга постройка, в която ще има помещения за нова градинска група и нов физкултурен салон.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗаради усложнената COVID ситуация: ВиК спира обхода на инкасатори по домовете
Следваща статияУчилището в село Бяла река – санирано и топло

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here