дом Общество Номинираха кандидати за „Наградата на Шумен“ в сферата на образованието

Номинираха кандидати за „Наградата на Шумен“ в сферата на образованието

0
ДЯЛ

С тайно гласуване по време на заседание на Постоянната комисия по образование и просвета бяха излъчени кандидатите за „Награда на Шумен“ в системата на образованието и науката за 2017 година. Председателят на комисията по избора доц.Радослав Узунов обяви резултатите от вота на колегите си общински съветници.
В категорията „Ученик на годината“ в хуманитарната и природоматематематическата област“ най-много гласове получи Петър Ангелов – ученик в 12 клас в Природоматематическата гимназия „Н.Попович“.
Учител на годината в системата на предучилищното образование е Събинка Георгиева – старши учител в Детска градина „Конче вихрогонче“. А в категорията „Учител на годината“ в начална степен единодушно бе избрана Димитринка Георгиева – учител в СУ „Йоан Екзарх Български“.
Очаквано д-р Евгения Цветанова, директор на ДГ „Братя Грим“ получи номинацията за директор.
В направление „Директор на училище“ доверието на съветниците получи Марияна Радева – директор на VI Основно училище „Еньо Марковски“.
Преподавателят в Шуменския университет проф.Соня Илиева бе избрана за награда за принос в сферата на хуманитарните и педагогическите науки.
Категоричен бе изборът и в категория“ Ученическа формация“ за Школа А и В.
В категория „Педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното възпитание“ тази година награда няма да бъде присъдена, обяви доц. Узунов. Причината, че номинираните от Експертния съвет за наградата три педагогически колектива са получили минимален брой гласове.
За сборника „Приносът на възрожденците за читалищното дело“ бе излъчена проф. Кина Вачкова от Шуменския университет.
В категория „Юридическо лице“ максимален брой гласове получи фирма „АЛ и КО“.
Кандидатите за високата награда за постижения в науката бяха номинирани от Експертен съвет и предложени за гласуване от комисията по образование.
Според председателя Валентина Тодорова статута на наградата трябва да бъде променен тъй като не е съобразен със Закона за училищното и предучилищното възпитание.
Избраните кандидати ще бъдат гласувани на предстоящата сесия на Общинския съвет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕтно фолклорен фестивал „Черга“ ще се проведе в Плиска
Следваща статияОпасност от африканска чума по дивите свине: Намаляват драстично популацията им

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here