дом Култура Най-добрите български графити артисти творят два дни в Шумен

Най-добрите български графити артисти творят два дни в Шумен

0
ДЯЛ

Най-добите графити артисти се събраха на пленер в Шумен. 18 от най-известните имена творят в града от снощи. Виртуозните художници рисуват в четири точки – стената срещу Томбул джамия, при читалище „Назъм Хикмет“,стената на улица „Раковска“ и стената на спирката на парк „Кьошкове“.

Под ловките пръсти на графити артистите на стените грейват ликовете на легендарния и обичан актьор Тодор Колев, хан Аспарух, цар Борис, Паметника, красивите образи на девойки в народни носии,национални шевици.
На около 300 квадратни метра своето изкуство демонстрират Stanislav Trifonov Nasimo, 140 Ideas / One for all ideas (JRMN & Yeto), Aleksi Ivanov, Esteo, Pavel Epik Kaloyanov, GLOW, Димитър Механджийски (Stern) и др. Сред графити артистите има и двама шуменци.
Организатор на проявата е фондация „Подобри“. Събитието преминава под наслова „Историята на Шумен в графити“.

Пленерът е част от второто издание на фестивала за улично изкуство „Шумен и Буден“. Партньори на проявата са Общински младежки съвет Шумен и Община Шумен. Тазгодишният пленер е подкрепен от инициативата “Ти и Lidl за по-добър живот”.
В рамките на пленера са предвидени и съпътстващи събития. Сред тях е дискусия, която ще се проведе днес от 19.00 часа на Младежката сфера.
Закриването на пленера е в неделя от 14.00 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриха XXI „Планинско изкачване Шумен“, 49 екипажа стартират утре
Следваща статияНови 112 случая на COVID-19 у нас за денонощие, в Шуменско има една положителна проба

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here