дом Спорт Откриха XXI „Планинско изкачване Шумен“, 49 екипажа стартират утре

Откриха XXI „Планинско изкачване Шумен“, 49 екипажа стартират утре

0
ДЯЛ

С издигане на националния флаг под звуците на химна на България, в Шумен бе даден официалният старт на XXI „Планинско изкачване Шумен“. Състезанието е първи етап от националния шампионат и е посветено на легендата на шуменския автомобилен спорт Валерий Великов.
Организатори на планинското изкачване са АСК „Шумен Аутоспорт“ и Община Шумен.
По традиция надпреварата се откри на входа на парк „Кьошковете“ пред паметника на Валерий Великов.

Там всички пилоти, навигатори, организатори и фенове склониха глава в едноминутно мълчание в памет на именития рали състезател, след което обсипаха паметния знак с цветя. Зам.-кметът Найден Косев поздрави участниците и пожела на всички успешно състезание.

След церемонията започна дрифт шоу. То ще бъде последвано от тренировка в три манша.
Тази година на старта, на трасето с дължина 3 350 метра, ще застанат 49 екипажа от заявилите участие 50. Най-много – 11 са пилотите от Варна. Шуменци са представени от четирима състезатели. Спортната си чест ще защитават още екипажи от Добрич, Стара Загора и др.
Единствената дама в това мъжко състезание е варненката Вилиана Дякова.
Сред участниците и румънския пилот Емил Гинеа.
Стартовият списък ще бъде публикуван около 19.00 часа днес. Той може да бъде видян на сайта на състезанието ralistaristolici.com и на страницата във Фейсбук memorial valeri velikov.
Официалният старт на състезанието е утре в 10.00 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрезидентът Радев се срещна с ръководители на образователни институции и интелектуалци в Шумен
Следваща статияНай-добрите български графити артисти творят два дни в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here