дом Култура Литературна лаборатория „Алюзии – места и думи” на жп гарата в Шумен

Литературна лаборатория „Алюзии – места и думи” на жп гарата в Шумен

0
ДЯЛ

Литературна лаборатория ”Алюзии – места и думи” стартира днес на ЖП гара Шумен в 10.31 ч.
Новият арт проект е инспириран от идеята на Петър Чухов и доц. Пламен Дойнов „Писане от натура”, съобщи организаторът Юриета Иванова. Целта е да се осъществи сблъсък на пространства, визии и похвати, които да се разгънат с помощта на литературата.
Арт събитието има два етапа:
Етап 1 – Литературно писане. По време на този етап участниците ще посетят три знакови за града пространства. На всяко едно тях всеки един от авторите ще трябва да създаде нов авторски художествен текст, който да бъда плод на неговото въображение, културна памет, мисъл, усещане. Текстовете могат да бъдат под формата на поезия и/или проза. Времето за създаването им ще бъде ограничено. Местата няма да бъдат предварително известни на участниците.
Етап 2 – Литературно четене. Пред публика ще бъдат представени оръжията на литературния ни труд, визиите ни за художествено слово, стратегиите ни да редактираме текстове, начините да ги анализираме и представяме пред публика. Вторият етап ще се проведе през месец януари 2020 година.
Условия за участие:
В литературната лаборатория „Алюзии – места и думи“ могат да се включат участници на различна възраст. Има няколко задължителни изисквания, с които участниците трябва да се съобразят:
Да носят лист и химикал, да бъдат топло облечени, да имат желание да предизвикат себе си. Да не се страхуват от думи.
Телефон за контакт с организатора 0885 458 850
С послание „Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си!“ (Елинор Рузвелт)
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменец влезе в американската класация на „Форбс“ „30 под 30“
Следваща статияИлиян Илиев остава управител на ВиК-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here