дом Други Кметът на Велики Преслав се срещна с протестиращи срещу безводието в село...

Кметът на Велики Преслав се срещна с протестиращи срещу безводието в село Златар

0
ДЯЛ

„Проблемът с безводието в село Златар е от 40 години. Осигурил съм водоноски, поне да има вода за битови нужди за населението. По две улици предстои подмяна на водопровод, което е в посока подобряване на водопроводната мрежа“, заяви пред 24shumen.com кметът на Велики Преслав инж. Янко Йорданов. Към момента няма решение, лаконичен бе градоначалникът. Той уточни, че село Златар е единственото село в община Велики Преслав, което остава дълго време без вода. В съседното село Суха река проблемите вече били отстранени, както и в Драгоево. „Просто водоизточниците губят вода“, обобщи ръководителят на общината.
Днес той се срещна с жители на селото, които протестираха срещу сухия режим и невъзможността да живеят нормално без вода.
Инж. Йорданов обясни, че по остарялата водопроводна мрежа авариите са постоянни. Градоначалникът посочи като решение поетапно подменяне на водопроводната система. За целта стартира проект, който обхваща няколко улици.
Общината ще съдейства и за други подобрения със собствени средства.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Висока скорост погуби четири човешки живота, трима са тежко ранени
Следваща статияОбщо 33 са регистрираните случаи на COVID-19 в Шуменско през изминалата седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here