дом Общество Жители на село Златар на протест срещу безводието

Жители на село Златар на протест срещу безводието

0
ДЯЛ

Жителите на село Златар ще протестират пред Общината заради системно безводие утре, 18 август, преди началото на редовната сесия на Общинския съвет във Велики Преслав. Техните искания са Общинска администрация да възстанови работата по предишен проект за водозахранване на села от яз. „Тича“. Освен това има спечелен, но нереализиран проект за подмяна на водопроводната мрежа на няколко улици в Златар.
„Положението е отчайващо, нетърпимо вече. Нашата вода наподобява боза. Идва за по един – два часа на три дни. В протеста ще участват много хора и представители на малцинствата“, заяви за 24shumen.com служител от Пощата.
Налагало се работещите да напуснат работното си място, за да свършат някои битови нужди като зареждане на туби и бидони за дни напред.
„Ситуацията става все по-тревожна. Община Велики Преслав прави всичко възможно за намиране на решение на проблема.Безводната година допълнително го задълбочава“, заяви пред 24shuumen.com заместник-кметът Камен Димитров. Той уточни, че се полагат достатъчно усилия по отстраняване на авариите по водопроводната мрежа, за да не се губи вода.
Димитров припомни за призива, публикуван на сайта на Общината жителите да не поливат и да не си мият колите. „Това също е мярка“, каза още зам.-кметът.
„Абсолютно не отговарят на истината обвиненията, че Общината бездейства и не взема отношение по въпроса с безводието“, категоричен е Камен Димитров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБойко Борисов: Готови сме още днес да внесем в парламента проекта за нова Конституция
Следваща статияПри съседите: Млада жена отива на съд, обрала чичо си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here