дом Общество Кметът Любомир Христов: Честит 24 май!

Кметът Любомир Христов: Честит 24 май!

0
ДЯЛ

По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост кметът Любомир Христов отправи поздрав в знак на уважение и признателност към учители, ученици, деца, читалищни дейци, хората на културата, науката и изкуството.
Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е най-обичаният български празник. На 24 май ние се прекланяме пред делото на първоучителите Кирил и Методий. Дело, което е свързано с изграждането на българската държава, с нашата духовност и култура през вековете. От времето на Преславската и Охридската книжовна школа, на Ботев и Вазов езикът и писмеността са тези, които са ни обединявали и съхранили като народ. Затова и почитта към двамата братя и към българските просветители е толкова дълбока и искрена.
На днешния ден си спомняме с признателност за нашите учители. Отправяме благодарност за всеотдайността и професионализма им. Гордеем се с постиженията на талантливите ни деца, ученици и студенти. Изразяваме нашето уважение към академичната общност и се прекланяме пред таланта на българските творци, които във всяко време са били истинските духовни водачи на нацията.
От сърце желая на всички здраве, сили и вдъхновение.

Честит празник!

Любомир Христов, кмет на община Шумен

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПромени в движението на 24 май
Следваща статияС празнично шествие в Шумен започнаха тържествата за 24 май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here