дом Спорт За любителите на футбола: Еfbet данни за Висшата лига на Англия

За любителите на футбола: Еfbet данни за Висшата лига на Англия

0
ДЯЛ

От кратките секунди, които телевизионните камери хвърлят върху трибуните на английските стадиони, зрителят би си помислил, че те винаги са пълни до целия си капацитет. Така ли е обаче наистина и фалшифицират ли клубовете данните за посещаемостта на домакинските си мачове?
По английските фенски форуми все по-често се срещат въпроси и учудване от страна на фенове, посетили даден двубой от Висшата лига. Наистина ли толкова много хора бяха на мача? А защо тогава имаше прекалено много празни места?
Особено видни бяха ситуациите от този тип с „топчиите“ от „Арсенал“. Много от феновете умишлено бойкотираха домакинските мачове на любимия си отбор в последния сезон на Арсен Венгер начело. Клубът обаче почти винаги обявяваше цифри, близки до максималния капацитет на стадиона им, което беше в очевидно противоречие с изцяло празните дупки в много от секторите.
Един обективен начин за сравнение между данните за посещаемостта от клубовете и истинската такава, са сводките от полицейските доклади. Някои от тези извадки показват шокиращи разлики между цифрите.
В случая на „Уест Хем“ например, клубът обявява средна посещаемост на домакинствата си за миналия сезон от около 55 300 души. Полицейските доклади обаче показват друго – само около 42 800 души средно. Подобно е положението и при шампионите от „Манчестър Сити“. Тяхната посещаемост се различава със 7 500 души средно на мач от обявената.
Макар и по-малки, разлики има и в справките за „Саутхемптън“, „Тотнъм“, „Челси“ и „Уотфорд“. От друга страна, полицията в Манчестър съобщава, че нейните данни за посещаемостта (73 500 души) на клубния стадион на „Манчестър Юнайтед“ „Олд Трафорд“ съвпадат точно с предоставените от клуба.
Според анализаторите от betindex.net, разликата най-вероятно се дължи на това, че клубовете публикуват данните за продадените билети за всеки домакински мач. Те включват и сезонните билети, както и билетите, предоставени на спонсори и партньори безплатно. Зрителите с тези два вида билети не присъстват винаги на трибуните и оттам идва разликата между цитираните източници за посещаемостта.
Съвсем възможен е обаче и вариант, при който от маркетинговите отдели на клубовете умишлено вдигат посещаемостта на домакинствата си. Целта е да се привлекат повече и по-големи спонсори, както и да се продадат повече сезонни карти за следващия сезон, като се създаде фалшиво усещане във феновете, че сезонните карти са продукт, който свършва бързо.
Сред медийните среди в Англия се надигат и гласове, които обвиняват Висшата лига, че позволява прекалено много мачове да бъдат излъчвани на живо по телевизията и така много фенове се отказват да подкрепят емоционално и финансово своя отбор на стадиона. Лигата обаче категорично отрича подобни тези, като набляга на статистиката. Според официалните данни, нивото на посещаемост на всички стадиони в мачовете от Премиършип за последните 5 сезона остава стабилно на ниво 95-96 %, независимо от нарастването в броя на излъчваните двубои по различните национални телевизии.
Залагайте в betindex.net/efbet с най-високите коефициенти на мачовете от Висшата лига на Англия, както и на другите топ първенства в Европа!

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПодменят помпен агрегат в Нови пазар, част от града остава без вода
Следваща статияТемата +: Намереният мъртъв Мехмед Шакир често напускал дома си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here