дом Общество Зарибиха Голяма Камчия със 17 000 пъстърви

Зарибиха Голяма Камчия със 17 000 пъстърви

0
ДЯЛ

Над 50 риболовци от клуб „Чисти брегове“ зарибиха днес река Голяма Камчия. В инициативата се включиха приятели и съмишленици на риболовния клуб.

Най-малката ентусиастка бе 4-годишната Миа Стоянова, която дойде на зарибяването с дядо си Стоян Стоянов.
Във водите на реката бяха пуснати 17 000 малки пъстърви.

Начинанието на риболовците от „Чисти брегове“ бе благословено от отец Николай от старопрестолен Велики Преслав.
Сборният пункт на риболовците бе пътният кантон в Боаза. После те се отправиха към национално защитената пъстървова зона от яз. „Тича“ до Омуртагов мост. В този район бяха пуснати хилядите малки пъстърви.
Припомняме, че с министерска заповед участъкът от язовир „Тича“ до Омуртаговия мост вече е в специален режим „Хвани-пусни“/„Catch And Releaseу“. Това задължава риболовците да връщат обратно уловените балканки. Нарушителите ще бъдат глобявани, според разпоредбите в закона. Активистите от „Чисти брегове“ са много наблюдателни и винаги готови да съдействат за опазване на рибното богатство.
За вечерта се подготвя незабравим рибарски купон в Комплекс „Ловец“, в местността „Ловджийска чешма“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзбраха най-красивите и талантливи деца и родители на Шумен за 2019 г.
Следваща статияФутболният клуб „Волов“-Шумен иска 12 бона от Общината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here