дом Здраве Д-р Иван Димитров: Няма да позволим политиците да извлекат дивиденти от протеста...

Д-р Иван Димитров: Няма да позволим политиците да извлекат дивиденти от протеста на медиците

0
ДЯЛ

Лекари и медицински сестри от общинската болница във Велики Преслав ще протестират на 15 януари от 12.00 часа срещу порочни принципи в здравната система. Уточняваме мястото с Общината, но протестът се организира не от лекари, а от Инициативен комитет, заяви за 24shumen.com д-р Иван Димитров, управител на здравното заведение. Събира се подписка от гражданите, която ще бъде изпратена до съответните институции. Д-р Димитров бе категоричен, че медиците няма да позволят политически партии да извличат дивиденти от протеста.
На въпрос на 24shumen.com как ще мотивира протестните действия след като Преславската болница не е в списъка на общинските заведения в страната, които са в тежко финансово състояние и пред фалит, директорът отговори така: Методиката, по която става финансирането е порочна. Клиничните пътеки са изчерпали отдавна своя смисъл. Между отделните региони и болнични заведения има неравенство. И това явление ще продължава да се задълбочава. Свидетели сме на дискриминация по отношение на здравни заведения. Нито един нормативен документ не изряден с ясно фиксирани принципи и правила в системата на здравеопазването.
На 19 януари на среща между ръководството на Националното сдружение на общините и министъра на здравеопазването ще бъде поставен въпроса за повишаване на цената на клиничните пътеки и за целевата субсидия от държавата.
Ако изчезнат общинските болници, няма да остане нищо, категоричен бе директорът. Като сериозен проблем той открои, че хронично болните са лишени от сестрински грижи.
В символичния едночасов протест ще се включат лекари и медицински сестри от всички общински болници в областта.
Снимка: МБАЛ-Велики Преслав
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХристо Мутафчиев пред 24shumen.com: Съдът може да върне на работа освободените актьори, ако има нарушения
Следваща статияНа цени от 5 лева: Разпродават техниката от Химическия завод в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here