дом Култура Дават етаж от бивша гимназия на Дружеството на художниците

Дават етаж от бивша гимназия на Дружеството на художниците

0
ДЯЛ

Третият етаж от сградата на бившата Вечерна гимназия да бъде даден за ателиета на Дружеството на художниците в Шумен, гласува единодушно Комисията по култура към местния парламент.
Съветниците препоръчаха на Общинска администрация да предостави помещенията за срок от 10 години, а не както е записано в докладната записка за предстоящата на 31 януари сесия, за 5 години.
Подновява се и договорът на Дружеството на художниците за ползване на ателиетата в къщата на улица „Панайот Волов“ в градинката до Новата поликлиника в Шумен.
Вече има подадени девет заявления от художници за петте стаи в бившата Вечерна гимназия.
Артистите поемат ангажимент да ремонтират със собствени средства помещенията.
Наемът на двете бази е малко над 13 хил. лева годишно. Община Шумен има специална политика към културните институти и творчески организации и по тази причина сумата ще бъде 50% по-ниска или малко над 6 хил. лева. Те обаче ще се получават не в пари, а в картини, каквато е дългогодишната практика между Дружеството на художниците и Община Шумен.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 100 пациенти с грип и усложнения от вируса минават на ден през Спешното в Шумен
Следваща статияПовече средства за здравеопазване в Бюджет` 2019 на Община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here