дом Криминале Втора жертва взе взривът във Варна (обновена)

Втора жертва взе взривът във Варна (обновена)

0
ДЯЛ

Втора жертва взе взривът в жилищен блок във Варна. Все още не е ясна самоличността й.
Както вече 24shumen.com съобщи по-рано днес, жена на 52 години бе открита мъртва в апартамент съседен на взривения. И на двамата загинали ще се прави ДНК-експертиза за установяване на самоличността им.
Припомняме, че експлозията в блок 302 в морския град е станал около 04.00 часа. Сигналът за инцидента е получен около 04.20 часа.
От жилищния блок са евакуирани 18 души. От тях 11, сред които и 4 деца, са настанени в токсикологичното отделение на варненска болница.
От престъплението напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.
В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.
Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.
Снимка: Радио Варна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСкандал между съседи приключи със счупен нос и пръсти
Следваща статияКметът Христов: Убеден съм, че ще постигнем разбирателство по казуса „Белокопитово”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here