дом Общество Връчиха „Наградата на Шумен“ за образование и наука

Връчиха „Наградата на Шумен“ за образование и наука

0
ДЯЛ

Изявени деятели на науката, образованието и спорта за 2018 г. бяха наградени на церемония в Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в Шумен.
„Наградата на Шумен“ в областта на образованието и науката в различни категории бе връчена от кмета Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев.
„Много сме богати, имаме такива прекрасни деца. Честит празник на словото и на българщината. Честит празник, шуменци“, заяви кметът след невероятните изпълнения на танцьорите от „Веселяче“.
„Ученик на годината“ е Красимир Калоянов от Природоматематическата гимназия „Нанчо Попович“.
Александър Димитров – в областта на изкуството и спорта, възпитаник на Центъра за подкрепа на личностното развитие-УСШ.
Денис Мустафов – Професионална гимназия по механотехника в сферата на професионалното обучение.
Сабина Василева е студент на годината в областта на природните, математическите и технически науки.
Учител на годината – Светла Патева в предучилищното образование, старши учител по музика в ДГ „Дружба“.
Албена Неделчева – е директор на годината.
Слави Димов – учител на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки, старши учител по физическо възпитание в 9 ОУ „П. Волов“.
Андрей Андреев – учител на годината в сферата на хуманитарните науки, преподавател в СУ „Йоан Екзарх Български“.
Доц. Красимир Кордов – награда за принос в областта на природните, математическите и техническите науки, преподавател в Шуменския университет
Проф. Димитър Попов – награда за принос в хуманитарните и педагогическите науки, преподавател в Шуменския университет.
Отборът по баскетбол на ПМГ „Н. Попович“ – награда за ученическа формация.
Председателят на Надзорния съвет на „Алкомет“ – Фикрет Индже, почетен гражданин на Шумен, бе отличен за принос като физическо лице. Той бе награден за инвестиране в здравеопазването, културата, образованието и читалищната дейност. „Честит празник, уважаеми съграждани“, поздрави бизнесменът аудиторията, на чист български език. „България трябва да се гордее с 24 май. Аз също се гордея с наградата“, заяви той.
Индже бе определен като благодетелят на Шумен под нестихващи овации в залата.
С решение на Общински съвет с високото звание „Почетен гражданин на Шумен“ бе удостоен хореографът Иван Иванов, създател на национален фолклорен ансамбъл „Българе“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладежко ДПС-Шумен: Ние залагаме на младите, ето защо 24 май е ден със специално значение за нас
Следваща статия1, 2, 3… 12! Абитуриентските балове в Шумен започнаха

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here