дом Общество „Воловци“ почитат своя патрон

„Воловци“ почитат своя патрон

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

С изнесен урок по родолюбие ученици от III, VI и VII клас от СУ „Панайот Волов“ поставиха началото на честванията на 170 години от рождението на техния патрон. Пред паметника на един от най-видните дейци на българското национално-освободително движение революционерът и апостол на IV революционен окръг по време на Априлското въстание Панайот Волов, на почетен караул застанаха третокласници, облечени в четнически униформи.

Снимка: 24shumen.com

По- големите ученици разказаха интересни моменти и по- малко известни факти от живота и дейността на Волов.
Снимка: 24shumen.com

Родният град на революционера – Шумен е дал ценен принос в борбата на българския народ за духовното възраждане и политическото освобождение, а шуменци са участници във всички етапи на национално- революционното движение.
Част от учениците влязоха в ролята на репортери и „препитаха“ минувачите какво знаят за Панайот Волов, като успоредно с анкетата разказваха за делото му.
Снимка:24shumen.com

Честванията на 170-тата годишнина от рождението на Панайот Волов, учениците от едноименното училище ще продължат на 19 октомври, с час по родолюбие и викторина. Домакин на проявата ще бъде Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБорисов от Брюксел: Харчим 120 000 лева на ден за тестове, карантината става 10 дни
Следваща статия1 378 първолаци и осмокласници в област Шумен получиха първата част от помощта от 250 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here