дом Общество 1 378 първолаци и осмокласници в област Шумен получиха първата част от...

1 378 първолаци и осмокласници в област Шумен получиха първата част от помощта от 250 лева

0
ДЯЛ
24shumen.com

779 първокласници и 599 осмокласници в област Шумен получиха първата част от помощта, която е в общ размер на 250 лв. за учебната 2020/2021 година. Това съобщи за 24shumen.com Мартина Драгнева – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“.
Срокът за подаване на заявленията изтече на 15-ви октомври. Получени са общо 852 молби за еднократна целева помощ за деца, записани в първи клас. Издадените заповеди за отпускане на помощта са 761 за 779 деца. Откази има за 48 заявления. В процес на обработка са 43 молби. Най-голям е броят на раздадените помощи за първолаци в община Шумен. При подадени 370 молби са одобрени 323 семейства.
Най-малък е броят на децата, ползващи помощи в община Хитрино. Подадените там молби са 29 молби, а одобрените са 28, има и един отказ.
689 са заявленията за еднократна помощ за деца, записани в осми клас за учебната 2020/2021 г. До момента одобрени са 593 семейства с 599 деца. Направени са откази по 37 заявления. Обработват се 58.
Помощта от 250 лв. се отпуска за първолаци и осмокласници записани в държавно или общинско училище, като средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 450 лв. Еднократната помощ е обвързана с посещение на училище и ще се изплаща на два пъти – след влизане в сила на заповедта за отпускането й и в началото на втория учебен срок. Ако детето не бъде записано за втория срок или в рамките на месец натрупа 5 неизвинени отсъствия, семейството трябва да върне средствата. Проверки за посещенията на първокласници и осмокласници в училище се извършват до 2 месеца от началото на учебната година, предупреди шефът на дирекцията. За учебната 2019/2020 година 4 семейства са били санкционирани поради неспазване на условията, при които е отпусната целевата помощ за деца постъпили в първи клас.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Воловци“ почитат своя патрон
Следваща статияКомпозиторът Николай Тодоров представи музикалния си сборник „Незнайно вино“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here