дом Други Важни съвети за спестяване на вода у дома

Важни съвети за спестяване на вода у дома

0
ДЯЛ

Водата е ценен ресурс, без който не можем в ежедневието. Разбира се, има начин да се ограничи използваното количество вода, като това ще рефлектира с положителен знак върху месечната Ви фактура. В следващите редове ще Ви научим, как да пестите вода, и да намалите сметките ви по време кризата с пандемията от Коронавирус, която се отразява негативно върху финансите ви.

Пестете водата, докато сте в банята

Мокрите помещения консумират най-голямо количество вода. Това обаче не означава, че не можете да пестите. Замисляли ли сте се, че по време на миене на зъбите Ви, държите кранчето включено. Да, това не разхищава кой знае колко вода, но има значение. В този ред на мисли, когато миете зъбите си, е добре да изключите крана.

Хубаво е да стоите дълго под душа, но пък и това води до големи разходи. На първо време Ви съветваме да ограничите до минимум времето, което изкарвате в къпане. Друг важен съвет, който можем да Ви дадем, е да спирате водата, докато се сапунисвате, това също ще допринесе за икономията на ресурса. Взимайки предвид тези напътствия, ще изхарчите много по-малко вода.

Не на последно място, ще напишем, че когато миете ръцете и лицето си, не е необходимо да отвъртате докрай крана, защото това изхабява огромно количество вода. Отворете кранчето леко и се погрижите за хигиената си. Ефектът е същия, но пък няма да се натоварите с големи сметки.

Спестяване на вода чрез пералнята

Препоръчваме Ви да оставите пералната машина да се напълни, преди да я включите в действие. По-малкото цикли на изпиране, ще допринесат за спестяването на солидно количество вода. Освен това е добре да използвате по-бързите и хладни опции на машината, като по този начин ще спестите не само вода, но и електроенергия. От съществена важност е как боравите с пералнята и нейните настройки, така че вземете предвид съветите ни и започнете да пестите вода още сега.

Отстраняване на ВиК проблеми

Ако имате капещ кран, който не може да бъде спрян, то тогава можете да очаквате немалка сметка за вода. В този ред на мисли, можем да Ви препоръчаме поставянето на резервна шайба или гайка. При положение, че и това не помогне, то тогава е добре да се обърнете към водопроводчик.

Още по-сериозен е проблемът с течащите тръби и щрангове. Имайте предвид, че амортизиралите тръби увеличават значително разхода на вода. По-добре е да подмените щранговете, като по този начин ще спестите от сметките си, а и ще избегнете възможността за наводнения, които водят до допълнителни разходи. За целта се свържете с добра ВиК фирма.

Мийте колата си с кофа, а не маркуч

Не са малко тези, които мият автомобила си с маркуч, а това неминуемо води до изразходване на много вода. Препоръчваме Ви да го правите с кофа, тъй като това е по-икономичният и практичен вариант. Да, може би ефектът няма да 100% същия, но пък Вие ще сте спестили добра сума пари.

В обобщение

И, след като прочетохте съветите ни, можете да ги приложите на практика, за да видите, че те ще контрастират върху разходите ви. Вие ще спестите немалко пари от вода, а в комбинация с другите Ви методи за намаляване на харчовете, ще можете да се радвате на повече средства и по-спокоен начин на живот. В случай, че възникнат непредвидени разходи и нямате спестявания можете да вземете кредит.

 

Тази статия достига до вас благодарение на Кеш Кредит!

  • Кеш Кредит офис Шумен
  • гр. Шумен, бул. „Славянски“ 5

0800 200 88

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗаловиха над 400 килограма хероин, предназначен за фирма в Шумен
Следваща статияЗаем до 650 000 лева за ремонт на Младежкия дом, иска Община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here