дом Общество Близо 150 души са под домашна карантина в Шуменско

Близо 150 души са под домашна карантина в Шуменско

0
ДЯЛ

Близо 150 души в Шуменско до момента са поставени под домашна карантина. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. От събота до днес броят на карантинираните се е увеличил с около 50.
Ежедневно в РЗИ се получава информация от граничните пунктове на страната и и от общините за пристигащи граждани от страни с потенциален риск. Тези лица получават предписания за 14-дневна карантина. Спазването й се следи стриктно от органите на реда и от служители на РЗИ и ако не спазват задължителния карантинен срок, биват санкционирани.
Установено е едно контактно лице на пациента диагностициран с коронавирус, настанен за лечение в МБАЛ Шумен. Инспектори от РЗИ са изготвили задължително предписание за 14-дневна карантина на лицето, взета му е проба и е изпратена за изследване.
Продължават проверките за спазването на въведените противоепидемични мерки на територията на област Шумен. Контролните държавни органи, съвместно с инспектори от общините извършват проверки по детски площадки, паркове, площади и други обществени места за недопускане струпване на хора. Проверяват се търговските обекти и аптеките за недопускане спекулативно увеличаване на цените и за спазване на санитарно-хигиенните изисквания.
От Областния кризисен щаб апелират към всички граждани да оказват съдействие на институциите при изпълнението на техните задължения и усилията, които полагат ежедневно. Нека всички да бъдем дисциплинирани, отговорни и заедно да преодолеем тази криза, е призивът на областния управител на Шумен проф. Стефан Желев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа КПП-та край Шумен всичко е спокойно
Следваща статияОбявиха победителите в конкурса „Водата – извор на живот“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here