дом Общество Спират водата утре поради планиран ремонт на довеждащия водопровод

Спират водата утре поради планиран ремонт на довеждащия водопровод

0
ДЯЛ

Около 5.30 ч. Утре ще бъдат спрени помпените агрегати на Помпена станция “1 300”.
Водоемите към Шумен, кв. “Дибич”, кв. “Макак”, с. Панайот Волов и с. Белокопитово ще бъдат напълнени до максимален обем, поради което се очаква спирането на водата към потребителите да започне от 8.00 ч. Сутринта. Това съобщиха от ВиК-Шумен.
Причината за спиране на водоподаването е планов ремонт на довеждащия водопровод към Шумен. За изпълнение на планираните дейности съоръжението ще бъде спряно от Ревизионна шахта Велики Преслав в 5.00 часа утре – 6 юни и ще започне поетапното спиране на водата, постъпваща от него.
Направена е организация за оптимално изпълнение на различните дейности, като на терен ще участват 7 бригади, разпределени както следва:
5 бригади ще работят по довеждащия водопровод ф 900 стомана: 1 бригада – на ревизионна шахта 53 и ревизионна шахта 54; 1 бригада – в местността „Рибарника“;1 бригада – в местността „Ябълкова градина“ / стара/ и 2 бригади ще работят по довеждащ водопровод ф 546 в м.Сусурлук  и помпена станция Нов 3 подем, обслужващ помпена станция Средна зона
2 бригади ще работят на пресичане на републикански път Шумен – Велики Преслав (до с.Хан Крум) от двете страни на пътя.
Поетапното пълнене с вода на довеждащия водопровод ще започне след приключване на всички планирани дейности и ще бъдат включени помпените агрегати на Помпена станция “1 300”. Оттам ще започне пълненето на напорен водоем “13 000 м3”, намиращ се в кв. “Дивдядово”, и след това – поетапно включване на помпените станции, обслужващи Шумен.
Планирано е дейностите да завършат до края на деня, ВиК-Шумен ще информира своите клиенти за хода на ремонта.
Довеждащият водопровод е част от Водоснабдителна система „Тича“ и е въведен в експлоатация през 1978 г. за гр. Търговище и през 1981 г. за гр. Шумен. Общата дължина на основното трасе на водопровода , без отклоненията за гр. Търговище, гр. Велики Преслав и гр. Шумен, е над 22 км и пресича р. Камчия 23 пъти. От изходна шахта системата е гравитачна с магистрален стоманен водопровод с условен диаметър ∅ 1200 mm и обща дължина 9020 м до първата в системата разпределителна шахта – “Търговище”, близо до “Омуртагов мост”. В тази точка става разделянето на водните количества за гр. Търговище в едната посока и за гр. Велики Преслав и гр. Шумен по основното направление.
Довеждащият водопровод от яз. Тича до Напорен водоизточник 13000 в гр. Шумен е включен за реконструкция в „Интегриран проект за подобряване на водния сектор на обособена територия обслужвана от ВиК Шумен“ по Програма „Околна среда“ 2014-2020 г.“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България.
В рамките на обекта са включени: реконструкция на довеждащ водопровод от яз. „Тича“ до Ревизионна шахта Търговище; реконструкция на довеждащ водопровод от Ревизионна шахта Велики Преслав до Помпена станция „1300“ ; реконструкция на
довеждащ водопровод от Ревизионна шахта Търговище до Ревизионна шахта Велики Преслав и от помпена станция „1 300“ до Напорен Водоизточник «13 000». Към настоящия момент на Възложителя, ВиК-Шумен, са предадени инвестиционните проекти и се извършва съгласуване със заинтересованите институции. Очаква се сключване на договор със Строителен надзор, изготвяне на Доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти и Разрешения за строеж.
Реконструираният довеждащ водопровод, освен за подобряване на сигурността на водоснабдяването в региона и експлоатационните показатели на
водоснабдителната система, ще допринесе за намаляване на загубите при доставката на вода от яз. „Тича“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменци ходят рядко на концерти и театър, предпочитат музеи и кино
Следваща статияЗадържаха пиян зад волана с 2.40 промила
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here