дом Общество Създадена е организация за издаване на удостоверения за гласуване

Създадена е организация за издаване на удостоверения за гласуване

0
ДЯЛ

Звената „Български документи за самоличност” (БДС) при ОД на МВР-Шумен ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и Народно събрание на 14 ноември.
В седмицата преди изборите е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи – лична карта или зелен паспорт, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.
В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност – лична карта, личен паспорт или лична карта с изтекъл срок на валидност;
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 12 ноември, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
За да бъде издадено удостоверение е необходимо:
Гражданите лично да подадат заявление в ОД на МВР-Шумен или в полицейските управления в Нови пазар, Велики Преслав и Каолиново за дните от 9 ноември до 13 ноември от 8.30 до 17.00 ч. и на 14 ноември от 8.30 до 19.00 ч. В случай, че работното време на съответното звено е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва посочения период на 13 ноември, събота и на 14 ноември, неделя. Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на гражданите по линия документи за самоличност.
Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко районно управление, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
Удостоверението се издава да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден – 14 ноември.
При евентуално провеждане на втори тур на избори за президент и вицепрезидент на Република България на 21 ноември по същия начин ще се издават нови удостоверения от 16 до 21 ноември включително.
Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБългарска браншова камара „Пътища” с позиция за действията на органите на реда
Следваща статияМисия „Съвремен будител“: Доброто дело – 11 години по-късно…
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here