дом Общество Административният съд спря заповедите за заличаване дейността на екарисажа

Административният съд спря заповедите за заличаване дейността на екарисажа

0
ДЯЛ

Административен съд – Шумен отмени разпорежданията за допуснато предварително изпълнение на заповедите на директора на ОДБХ – Шумен за Екарисажа в Шумен със свои определения от 12.04.2018г., допълнени с определения от 13.04.2018 г. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Върховния административен съд, съобщиха от пресцентъра на Административен съд – Шумен. Законосъобразността на обжалваните заповеди ще бъде проверена в рамките на административни дела № 126/2018г., № 127/2018г. и № 128/2018г. по описа на съда, които предстоят да бъдат насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание.
За да отмени предварителното изпълнение съдът е посочил, че органът (ОДБХ – Шумен) не е изложил конкретни фактически основания, изискуеми по закон, въз основа на които би могло да се приеме, че съществува реална опасност от пораждането на сочените неблагоприятни последици и спирането на дейността на един от двата екарисажа в страната, следващо от допуснатото предварително изпълнение. Това не само би оставило без работа работещите в него, но и ще осуети обезвреждането на страничните животински продукти и трупове на болни животни. Директорът на ОДБХ – Шумен със свои заповеди от 21.03.2018 г. и 02.04.2018 г. е заличил дейностите на обект Екарисаж „Обезвреждане на странични животински продукти от категория 1, 2 и 3“, „Обект за производство, търговия, и пускане на пазара на суровини и храни от животински произход, непредназначени за консумация от хора и на продукти получени от странични животински продукти категория ІІІ“ и на „Съхранение на продукти, получени от странични животински продукти категория 1 и 2“. Със същите заповеди са обезсилени и удостоверенията за регистрация за съответните дейности на обекта, стопанисван и собственост на „Брамас – 96“ АД – гр. Шумен. Директорът на ОДБХ – Шумен е приел, че търговецът не е приложил акт за въвеждане на експлоатация на целия обект, издаден по реда на ЗУТ, с което е създадена невъзможност да се гарантира съответствието му с изискванията за безопасност от пожари и аварии, изискванията за отопление, осветление, вентилация, опазване на околната среда и проследимостта на продукцията и не би могло да се гарантира, че няма риск от разпространение на заразни болести по животните. С последващи заповеди директорът на ОДБХ – Шумен е допуснал предварително изпълнение на първоначално издадените актове.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВицепремиерът Симеонов предлага да се върне старият режим на пушене в заведенията
Следваща статияЖивущи в квартал „Бялата пръст” настояват за спешен ремонт на улиците