дом Общество Събиране на строителни отпадъци от домакинствата

Събиране на строителни отпадъци от домакинствата

0
ДЯЛ
Снимка: Община Шумен

В сезона на домашните ремонти през летните месеци от общинската администрация напомнят на гражданите, че в Шумен, кварталите и селата на територията на общината са разположени контейнери за събиране на инертни строителни отпадъци от домакинствата. В тях може да се изхвърлят тухли (цели и натрошени), бетон, тротоарни и паркинг елементи и части от тях, гипсови елементи, керемиди и цигли, мазилка, фаянсови и теракотни плочки, санитарни елементи и части от тях, сгурия, цимент и строителни лепила, пясък, пръст, чакъл, стъкла от прозорци (без дървесина и PVC). Забранено е в съдовете за строителни отпадъци да се изхвърлят мебели, килими, мокети, дрехи, смесени битови отпадъци, бои, лакове, разредители и други опасни и горими отпадъци.
В Шумен контейнери за строителни отпадъци от домашни ремонти са поставени в двора на бившето военно поделение „Дивизията“. Те могат да се използват всеки ден, включително събота и неделя, от 8.00 до 19.00 часа. Съдовете са предназначени за ползване единствено от физически лица и служат за събиране на инертни строителни отпадъци в обем до 2 куб. м.
По-големи количества отпадъци от строително-ремонтни дейности на граждани или фирми се изхвърлят в кариерата в село Златна нива след разрешение за транспортиране, което се издава от Община Шумен. За издаване на удостоверението се подава заявление по образец на гише №9 на първия етаж в общинската администрация.
Съдове за събиране на строителни отпадъци, образувани от домакинствата има и в кварталите „Дивдядово“, Макак и Мътница, както и във всяко от 26-те села на общината. В тях могат да се изхвърлят инертни строителни отпадъци до 2 куб. м. от едно домакинство. Съдовете са поставени на специално изградени площадки и са оградени с мрежи и врати. За повече информация и съдействие относно използване на контейнерите жителите на населените места могат да се обръщат към кметовете и кметските наместници на селата и главните специалисти на кварталите.
Графикът за обслужване на съдовете за строителни отпадъци през месец юли е публикуван на сайта на Община Шумен в секция „Разделно събиране на отпадъци“, категория „Контейнери за строителни отпадъци“. Събраните количества се транспортират до площадка за оползотворяване на инертни строителни отпадъци в село Златна нива.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСедем пожара от началото на годината на територията на СИДП
Следваща статияНезагасен фас подпали пшенична нива, гасиха и пламнали сухи треви

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 5