дом Общество Проектна седмица „Иновативни решения в земеделието“

Проектна седмица „Иновативни решения в земеделието“

0
ДЯЛ

На 04.10.2023 г., от 09:00 ч. в конферентната зала на гранд – хотел Шумен, студенти от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ ще представят своите разработки на тема „Иновативни решения в земеделието“.
Това е третото по рода си събитие на университета в рамките на инициативата „Проектна седмица“ – част от дейностите по проект BG05M2OP001-2.016-0022 „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
По време на проектната седмица (от 27.09.2023 г. до 04.10.2023 г.) студенти от образователно – квалификационна степен Бакалавър и Магистър на специалност „Растителна защита“ работят в малки екипи по разрешаване на конкретен, предварително зададен им казус. В процеса на работа те биват напътствани от ментори-преподаватели от катедра „Растителна защита, ботаника и зоология“ при Шуменски университет, както и от представители на бизнеса в региона с богат практически опит в сферата.
Чрез включването си в инициативата, младите специалисти имат възможност от една страна да обсъдят и упражнят практическото прилагане на нови научни резултати и технологии при решаването на конкретни задачи от практиката, от друга страна да развият ключови компетентности като умения за работа в екип, презентационни и ораторски умения – обществени компетентности, които ще им помогнат за по-успешна професионална реализация на пазара на труда.

–––––––––––––––––––––––– www.eufunds.bg ––––––––––––––––––
Проект BG05M2OP001-2.016-0022 „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроф. Георги Колев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Шумен
Следваща статияНови пазар ще посрещне 236 хористи на първия Международен хоров фестивал „Земя на славни предци“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 3